Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Voditelji nekad i sad

DNEVNIK NOVE TV SLAVI ROĐENDAN 'Marija i ja smo na granici telepatije'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dnevnik Nove TV slavi 11 godina od prvog emitiranja. Kako je to bilo nekad, a kako je sad, prisjetili su se Petar Pereža i Marija Miholjek.

Dnevnik Nove TV danas slavi 11 godina od prvog emitiranja. Od 2005. godine do danas, Dnevnik Nove TV sinonim je za vjerodostojnost. Omiljeni su i njegovi voditelji, Petar Pereža i Marija Miholjek te Romina Knežić i Saša Kopljar. Petar i Marija prisjetili su se dana kad su prvi put stali pred kamere i preuzeli tu veliku odgovornost.

Pročitajte i ovo Snijeg - 2 Sve veći izazov Sve je mirisalo na odličnu godinu, a onda - katastrofa: "Ovo je najgora situacija koja nam se mogla dogoditi" Pismo kapetana Marka Bekavca Kriminalizaciji pomoraca Potresno pismo kapetana koji sedam mjeseci leži u zatvoru: "Nevin sam u pritvoru s ubojicama, teroristima, krijumčarima droge"

'Osjećao sam se ponosno i odgovorno tada, kao i svaki put otad u ovih 11 godina. Cijela redakcija bila je jako uzbuđena, pazili smo na svaku riječ, kadar, naslov, potpis kako bismo opravdali velika očekivanja koja su bila pred nama. Novi studio iza kulisa bio je prepun novinara i fotoreportera koji su došli popratiti veliki događaj za Novu TV. Sve je bilo pod velikim povećalom, a kad smo završili, prolomio se ogroman pljesak. Nitko od kolega nije išao doma, svi su čekali da nazdravimo šampanjcem, a pravo slavlje uslijedilo je nekoliko godina poslije, kad smo u potpunosti zadobili povjerenje gledatelja i postali najgledanija središnja informativna emisija u Hrvatskoj', priča Pereža.

'Vrijeme leti, ali se svake godine na današnji dan sjetim tog osjećaja. Veliko uzbuđenje i pritisak - hoće li sve proći dobro. Sretna sam što su uz nas bili naši kolege koji su nam bili velika podrška. I tu se ništa nije promijenilo svih ovih godina. Međusobno poštovanje i oslonac koji unutar naše redakcije imamo je neprocjenjivo', dodaje Marija.

Otad se, ocjenjuje, televizija prilično promijenila. 'Televizija je u ovom razdoblju prošla velike transformacije, od prelaska u full HD tehnologiju i digitalizaciju signala do integriranja s drugim platformama i video portalima poput Dnevnik.hr-a i Oyo.hr-a u sklopu televizije na zahtjev. Video signal za javljanja uživo sada putuje putem mobitela pa je mnogo više tagvih javljanja koja se mogu realizirati u kratkom roku, dakle u svega nekoliko minuta', kaže Pereža, s kojim se slaže i Miholjek.

'Mnogo se toga promijenilo. Tempo je neusporedivo brži. Treba li samo reći da su društvene mreže prije 11 godina bile tek u povojima, a danas je nezamislivo da ih nema. No jedno je isto – motiv i želja da našim gledateljima donesemo provjerene i vjerodostojne informacije, da budemo brzi i točni'.

Budući da su publici omiljeni, zanimalo nas je koja je tajna. 'Postigli smo emocionalni kontakt s gledateljima uz najvišu razinu profesionalnih kvaliteta koje voditelji i urednici moraju imati', smatra Petar. 'Hvala lijepa na ovim riječima, prije svega! Nezahvalno je govoriti sebi, pa bih radije to prepustila drugima. Mogu samo reći da je imati priliku ući u nečiji dom svaku večer u 19 i 15 iznimna čast i odgovornost. Iskreno se radujem svakom susretu s našim gledateljima i putem Dnevnika i osobno. Nakon svih ovih godina, nema mi većeg komplimenta nego kad mi netko u na ulici, u tramvaju, u trgovini kaže – evo naša Marija. Nema ljepšeg motiva za svaki novi Dnevnik', kaže omiljena voditeljica.

Petar i Marija poznat su duo. Godinama već funkcioniraju, kaže Petar, sjajno. 'S Marijom zapravo od samog početka imam odličnu razinu poslovne suradnje - na granici s telepatijom. Obzirom da radimo u paru u uvjetima visoke razine stresa i mentalno-intelektualne koncentracije, u svakom smo trenutku sposobni odraditi bilo koji zadatak ili emisiju bez velikog dogovaranja. Razumijemo se i bez riječi', otkrio je Pereža.

'I s Petrom i sa Sašom je pravi gušt surađivati. Profesionalci u poslu, kolege na koje uvijek možeš računati i iznad svega - dobri ljudi!'

Ima li ljepšeg poziva od ovog da i večeras budete uz Dnevnik Nove TV?

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene