Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pravilo od pet sekundi ne vrijedi

I jedna sekunda je dovoljna za trovanje hranom s poda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nepisano pravilo o tome kako se hrana može pojesti ako na podu nije bila duže od pet sekundi više ne vrijedi. Stručnjaci tvrde kako je i jedna sekunda dovoljna za trovanje hranom.

U nekim zemljama, kao što je Rusija, ono što se odmah podigne ni ne smatra se da je palo na pod. Ali sve ovisi o čistoći poda i vrsti hrane, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Spašavanje Jezerski vrh - 4 Kobno planinarenje Detalji stravične nesreće u Albaniji: Poginula hrvatska znanstvenica, 10 sati trajala je akcija spašavanja preostalih planinara Red za pučku kuhinju Pomoć najpotrebnijima Dugački red ispred pučke kuhinje: "To je slika našeg svijeta"

'Kad hrana padne na pod tragovi hrane ostanu na podu, a tragovi poda ostanu na hrani', mišljenje je ljudi iz ankete koju je proveo časopis 'Last Word'.

Stručnjaci upozoravaju kako teorija od 'par sekundi' ne vrijedi i može se lako opovrgnuti, jer se bakterije mogu pokupiti u vrlo kratkom periodu.

>> Bankomati su 'prljavi' kao javni zahodi i izazivaju bolesti

'Stavite malo šećera na pod i onda bacite gore komad hrane. Ako na hrani ostanu tragovi šećera, možete misliti kako je lako bakterijama završiti na hrani i zaraziti osobu koja to isto pojede', pojasnio je stručnjak časopisa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene