Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dojiti i umjereno piti?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema ocjeni švedskih vlasti konzumiranje male količine alkohola nije više nespojivo s dojenjem i nema razloga da se dojilje potpuno odreknu alkohola, navodi se u utorak u vladinom priopćenju.

"Količina alkohola koju dojenče može primiti putem majčina mlijeka slaba je ako majka popije jednu do dvije čaša vina tjedno", kazala je Annica Sohlstroem, ravnateljica odjela za nutricionizam u vladinoj agenciji za hranu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pozlilo mu je Pacijent umro u sanitetskom vozilu tijekom transporta iz Hrvatske u Njemačku, zbog jednog detalja brzo je pozvana policija Ilustracija Vozio i službenog psa Pijani policajac izazvao prometnu nesreću: Pogledajte koliko je napuhao u rano jutro

Takve preporuke temelje se na istraživanjima koje su proveli stručnjaci, navodi agencija zadužena nadzirati kvalitetu hrane što se proizvodi i prodaje u Švedskoj.

Objavom preporuka agencija ne želi poticati žene na konzumaciju alkohola tijekom dojenja, stoji u priopćenju u kojem se dodaje da je naprotiv, tijekom trudnoće, alkohol i dalje nepreporučljiv.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene