Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prazne se police

Lijek protiv proljeva hit na društvenim mrežama: "Došlo je do uskog grla u dostavi jer je potražnja tako velika"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Lijek protiv proljeva Elotrans, koji se izdaje bez recepta, sve je teže pronaći u Njemačkoj zbog njegove popularnosti na društvenim mrežama, na kojima se predstavlja kao lijek protiv mamurluka, rekli su farmaceuti.

"Došlo je do uskog grla u dostavi jer je potražnja tako velika", rekao je Stefan Fink, član uprave saveza njemačkih udruženja farmaceuta, , a javila je u nedjelju njemačka agencija dpa.

Pročitajte i ovo Ilustracija Mnogima nije lako Nestašica važnih lijekova u Hrvatskoj: Pacijenti imaju nekoliko mogućnosti Ilustracija situacija je ozbiljna U popularnoj destinaciji koju vole i Hrvati nestalo alkohola, cijene narasle 100 posto: Turisti su ljuti, ministar podnio ostavku

Elotrans trenutačno nije dostupan kod mnogih trgovaca na veliko, kazao je Fink, što znači da se lijek ne može pronaći na policama ljekarni, a redovito je rasprodan i na internetu.

Mjesecima se lijek, koji proizvodi njemačka farmaceutska tvrtka STADA, koja se specijalizirala za generičke lijekove i lijekove koji se izdaju bez recepta, na društvenim mrežama TIkTok i Instagram reklamira kao lijek protiv mamurluka.

"Oduzimaju ga djeci"

"Čini se da zaista postoji snažna poveznica", rekao je Fink o nestašici, koja je započela ljetos, i o objavama na društvenim mrežama.

U komentarima na Elontransovu računu na Instagramu i u recenzijama internetskih preprodavača uglavnom se spominje korištenje proizvoda prije ili tijekom velikog tuluma.

Proizvođač lijeka prije nekoliko tjedana na Instagramu je obećao povećanje proizvodnih kapaciteta.

Fink je kazao da ljudi koji žele izliječiti mamurluk oduzimaju Elotrans djeci s akutnim proljevom i ljudima koji putuju na duge relacije te se žele zaštititi od želučanih tegoba.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene