Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Saga o začetniku

Zabranjena knjiga otkriva perverzne tajne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon 27 godina u SAD-u se objavljuje kontroverzna knjiga o začetniku scijentologije L. Ronu Hubbardu.

U knjizi koju su scijentolozi 27-godina uspjeli 'skrivati' od američke javnosti, navodi se kako je njihov osnivač L. Ron Hubbard bio fanatik sa sklonostima prema bizarnim seksualnim ritualima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Samo u Provjerenom POGLEDAJTE ispovijesti ljudi koji su pobjegli od scijentologije Slika nije dostupna Ispovjed bivšeg svećenika Odlučno 'NE' tajnama scijentologije!

Knjigu 'Bare-Faced Messiah', nakon opsežnog istraživanja, napisao je britanski novinar Russell Miller 1986. godine.

Miller Hubbarda u knjizi opisuje kao karizmatičnog šarmera koji je targetirao slavne ne bi li se što više u javnosti pričalo o njegovoj vjeri, piše Daily Mail.

U knjizi je osporio mnoge Hubbardove navode. Primjerice, Hubbard je govorio da je jedan od prvih nuklearnih fizičara u SAD-a, a Miller je pronašao spise s fakulteta koje je pohađao Hubbard. U njima jasno piše kako je začetnik scijentolgije pao jedini predmet koji je slušao iz nuklearne fizike te se s njega ispisao.

Napokon se zna razlog razvoda slavnog para!

Navodi kako je Hubbard lagao o svojoj vojnoj karijeri u Drugom svjetskom ratu te da scijentologija nema, kako je tvrdio 2 milijuna sljedbenika, već tek 25.000.

Miller je tijekom pisanja knjige koristio Hubbardove tinejdžerske dnevnike, dokumente iz vojske i dokumente koje je o njemu prikupljao FBI. Razgovarao je s njegovim prijateljima i članovima obitelji.

Prema izjavama svjedoka Hubbard se upuštao u bizarne seksualne 'magične' rituale prema učenjima poznatog britanskog okultiste Aleistara Crowleyja.

Miller navodi kako je na kraju Drugog svjetskog rata, Hubbard upoznao ekscentričnog znanstvenika Jacka Parsonsa. On je, uz pomoć Hubbarda u krvavim seksualnim igrama, namjeravao kreirati superdijete koje bi bilo moćnije od bilo kojeg bića na svijetu, upravo onakvo kakvo je predvidio Crowley.

Hubbard, koji je bio pisac znanstvene fantastike, u jednoj je svojoj knjizi najavio kako je osmislio novu 'znanost uma' zvanu Dianetika. Svoju je ideju redizajnirao 1952. o nazvao ju je scijentologija. Više detalja o knjizi možete pročitati ovdje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene