Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izgubio kontrolu

VIDEO Strava u Poljskoj: 'Pomeo' 17 gledatelja sportskim automobilom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trodnevni događaj Gran Turismo Polonia u Poljskoj, obilježila je stravična nesreća u kojoj je vozač Koenigsegga doslovce 'pomeo' 17 osoba koji su promatrali utrku.

Norveški vozač sportskog automobila Koenigsegg, tijekom sudjelovanja u utrci na Gran Turismo Polonia u Poljskoj izgubio je kontrolu i izletio s ceste, te naletio na mnoštvo gledatelja i okrenuo se za 180 stupnjeva. U nesreći je 17 osoba ozlijeđeno, od kojih četvero teže.

Pročitajte i ovo Ilustracija Prijeratno doba Rat je stvarna prijetnja, a Europa nije spremna, upozorava Poljska: "Doslovno svaki scenarij je moguć" Andrzej Duda Konzervativna ideologija Poljski predsjednik blokirao zakon i ugrozio živote i zdravlje žena i djevojaka

>> Sletjeli s ceste u kanal, dvojica mladića poginula na mjestu

Postoje i video snimke te nesreće, u kojima se može vidjeti kako vozač gubi kontrolu i pokušava obuzdati automobil, no bez uspjeha. Na drugoj snimci se može vidjeti kako je vozač zapravo izgubio kontrolu samo par trenutaka nakon što se prethodno već izvrtio na cesti, u velikom 'U' zavoju.

Gledatelji su ostali u šoku i odmah su pohitali pomoći unesrećenima. Joseph Klimczewski, šef prometne policije u Poznanu rekao je za lokalne vijesti kako norveški vozač jednostavno nije znao kako kontrolirati takav automobil, prenosi Daily Mail.

Policija je zadržala neimenovanog norveškog vozača na ispitivanju. Nije bio pod utjecajem alkohola.

Koenigsegg je švedski proizvođač nabrijanihi sportskih automobila, a model koji je Norvežanin vozio oni sami nazivaju 'hiperautomobilom'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene