Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Susreo se s mladim košarkašima

VIDEO Rodman u Sjevernoj Koreji: 'Ovo je jako cool zemlja!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivša NBA zvijezda Dennis Rodman u četvrtak je stigao u Sjevernu Koreju gdje će se sastati s Kim Jong-unom. Današnji je dan proveo uz mlade košarkaše kojima je davao savjete.

Dennis Rodman stigao je u četvrtak u Sjevernu Koreju. Osim što će se sastati sa svojim prijateljem Kim Jong –unom, Rodman će i planove za utakmicu između  bivših NBA košarkaša i igrača Sjeverne Koreje privesti kraju, javlja AP. Utakmica bi se trebala održati 8. siječnja kada će se obilježiti rođendan 'izvrsnog vođe'. No, popis igrača koji bi trebali igrati još uvijek nije objavljen.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Kim Jong Un - 3 neprijatelj broj jedan Nova prijetnja: "Sjeverna Koreja će upotrijebiti svu silu bude li napadnuta" Kim Jong Un - 2 Jeziva poruka "Rat je neizbježan": Kim Jong-un poručio da nema izbora te naredio vojci da pripremi nuklearne bombe, ako budu potrebne

Rodman kod Kim Jong-una: Evo o čemu će razgovarati!

Rodman je vrijeme danas provodio uglavnom nadgledajući sjevernokorejske košarkaše, davao im je savjete i fotografirao se s njima. U razgovoru s novinarima ponovno je hvalio Sjevernu Koreju, ali je naglasio i da se ne želi doticati politike.

'Ima onih koji se boje doći ovdje, ali želim im reći da se ne boje. Sve je ljubav ovdje i ljudi, radi se o tome da se svi ujedine. Ova zemlja je jako cool. Znam što se događa na političkom planu, ali ne želim ulaziti u to. Radim samo za jednu stvar, za ovu djecu ovdje, za ovu i za svoju zemlju, ali i za svijet', poručio je Rodman.

Podsjetimo, Rodman je Kim Jong-una prvi put upoznao u veljači ove godine, u sklopu snimanja filma i promocije košarke. Američki dužnosnici negodovali su oko Rodmanovog posjeta Sjevernoj Koreji, jer je 'davao propagandi Kim Jong-una uzlet'. Međutim, Rodman je tada izjavio kako bi malo 'košarkaške diplomacije' moglo zatopliti odnose između Sjeverne Koreje i SAD-a. Inače, Kim je veliki ljubitelj košarke, a navodno i navijač Chicago Bullsa.
 
DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene