Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Volio je more

Preminuo dok se ''smiješio starosti'': 75-godišnji avanturist pokušao preveslati Atlantski ocean, nedavno je proslavio rođendan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
75-godišnji Francuz koji je pokušavao veslati preko Atlantskog oceana pronađen je mrtav u moru, priopćio je njegov tim. More i veslanje je najviše volio.

Avanturist Jean-Jacques Savin (75) koji je pokušao preveslati  Atlantski ocean, pronađen je mrtav u moru, priopćio je njegov tim. "Nažalost, ovoga puta ocean je bio jači od našeg prijatelja, koji je toliko volio jedrenje i more", priopćili su na njegovoj Facebook stranici. Savin je u četvrtak navečer aktivirao dva signala za pomoć.

Njegova obitelj od tada nije čula nikakve vijesti od njega i, kako kažu, nadali su se tračku nade, pa čak i dobrim vijestima. No, u petak su portugalski pomorski dužnosnici pronašli Savinov kanu prevrnut kod Azora, lanca otoka u sjevernom Atlantskom oceanu.

Bivši vojni padobranac, koji je prošlog tjedna na moru proslavio 75. rođendan uz jetra guske i šampanjac, krenuo je 1. siječnja iz Sagresa na jugu Portugala s ciljem samostalnog prelaska oceana, prenosi BBC.

U srijedu je na Facebooku napisao da je puhao jak vjetar koji je njegovo putovanje produžio za 900 kilometara i dodao da ima problema sa solarnom energijom. No, nije odustao. "Budite uvjereni, nisam u opasnosti!", napisao je 75-godišnji avanturist.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Fenomen koji zaokuplja znanstvenike Dok se cijeli svijet zagrijava, ova točka u Atlantskom oceanu postaje sve hladnija

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Video koji otvara oči Koliko je velik Tihi ocean? Fascinantne činjenice od kojih će vam se zavrtjeti u glavi

Planirao je riješiti probleme kada stigne u marinu Ponta Delgada. Htio je provesti tri mjeseca u svom osmometarskom kanuu, kojeg je nazivao svojim prijateljem. Veslanje je opisao kao način da se nasmiješi starosti.

Uspješno je prešao Atlantik 2019. godine u narančastoj kapsuli u obliku bačve, koristeći samo morske struje kako bi ga progurao preko vode 4500 kilometara na putovanju od 122 dana.

Točne okolnosti njegove smrti još nisu utvrđene.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene