Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napadi tijekom Olimpijskih igara

U Kini uhićeni pripadnici islamističke 'terorističke' skupine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineske vlasti su uhitile članove islamističke terorističke skupine optužene za napade izvedene tijekom Olimpijskih igara 2008.

Kineske su vlasti izvijestile da su razotkrile članove islamističke 'terorističke' skupine u ujgurskoj autonomnoj pokrajini Xinjiang, u kojoj su prije godinu dana izbili sukobi između pripadnika kineske etničke grupe Han i pripadnika Ujgura te su optužili njezine članove za napade izvedene tijekom Olimpijskih igara 2008.

Pročitajte i ovo Rusiji je teško povjerovati da je Islamska država odgovorna za teroristički napad Napad u Moskvi Rusiji je teško povjerovati u krivnju Islamske države: "Zapad se požurio pripisati im odgovornost" Pomahnitali medvjed u Slovačkoj, ilustracija Harao ulicama grada Slovačke vlasti podigle dronove kako bi ubile pomahnitalog medvjeda: Ozlijedio je 10-godišnju djevojčicu i još četvero ljudi

Više od 10 osoba je uhićeno. Vlasti tvrde da su oni odgovorni za napade izvedene tijekom Olimpijskih igara 2008. u Pekingu, u gradovima Kashgaru i Kuqi, u kojima živi većinsko muslimansko stanovništvo i gdje, kako tvrde kineske vlasti postoji prijetnja od 'separatizma', izvijestio je glasnogovornik ministarstva javne sigurnosti.

5. srpnja navršava se godinu dana od izbijanja međuetničkih sukoba u pokrajini Xinjiang u kojima je prošle godine, prema službenim podacima ubijeno 200 osoba.

Nasilje, koje je trajalo nekoliko dana, u srpnju je prošle godine izbilo u regionalnom glavnom gradu Urumqiju. Sukobili su se pripadnici glavne kineske etničke grupe Han i Ujguri, muslimani koji govore turski i čine većinu u regiji. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene