Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zloporaba položaja i ovlasti

Timošenko s 12 kofera prevezena u zatvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivša ukrajinska premijerka Julija Timošenko (51) u petak je iz pritvora prebačena u zatvor Kačanovskaja u regiji Harkov gdje će odslužiti sedmogodišnju kaznu za zloporabu položaja i ovlasti u plinskom sporazumu s Rusijom iz 2009. godine, javljaju RIA Novosti.

Ukrajinski mediji objavili su kako je Timošenko iz pritvora izašla u invalidskim kolicima jer ne može hodati, no iz uprave pritvora su demantirali takve informacije. Njezin odvjetnik Sergej Vlasenko potvrdio je da je čelnica ukrajinske oporbe stigla u zatvor u kojemu kaznu služi još 900 zatvorenika. Prevezena je minibusom dok je posebno vozilo prevozilo 12 kofera njezine prtljage.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U prvom krugu? Porošenko proglasio pobjedu i najavio prozapadnu orijentaciju Slika nije dostupna Kampanja 'terora' Izbori u Ukrajini: Separatisti uništavaju materijale, traže zatvaranje birališta!

Timošenko za svoj progon optužuje predsjednika Viktora Janukoviča, svojeg dugogodišnjeg političkog oponenta, koji takve navode odlučno odbacuje. (VLM Agencija)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene