Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon sina na red došla i kćer

U Tadžikistanu sve ostaje u obitelji. Naravno - predsjedničkoj!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tadžikistanski predsjednik Emomali Rahmon, na vlasti od 1992., imenovao je jučer svoju kćer šeficom predsjedničkog ureda.

38-godišnja Ozoda Rahmon imenovana je za predsjednicu predsjedničkog ureda godinu nakon što je postavljena za zamjenicu ministra vanjskih poslova, a prije nekoliko mjeseci predsjednik je svoga sina Rustama postavio na čelo nacionalne Agencije za borbu protiv korupcije.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Teški dani Vučić poslao čudnu poruku te rekao da će sve objasniti: "Nije mi lako reći kakve smo vijesti dobili" Domagoj Ivanković i Domagoj Janković - 1 O Zokiju i Plenkiju Dva glumca došla na Markov trg pa najavili "Tvrdu kohabitaciju": Glavne uloge imaju predsjednik i premijer

Emomali Rahmon zemljom vlada željeznom rukom. Prošli tjedan parlamentarni zastupnici izglasali su promjenu Ustava koja mu omogućava neograničeni broj predsjedničkih mandata. Ujedno su i smanjili dobni prag za sudjelovanje na predsjedničkim izborima s 35 na 30 godina što će, smatraju analitičari, omogućiti sinu Rustamu da se kandidira na izborima 2020. godine.

Osim u Kirgistanu, jedinoj zemlji u regiji koja provodi slobodne i poštene izbore, u svim ostalim zemljama srednje Azije već su desetljećima na vlasti autokrati. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene