Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dogovor je tu, ali...

Suzdržanost oko toga kad će biti prihvaćen sporazum

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrijeme konačnog odobrenja izvanredne financijske pomoći Grčkoj ostalo je nejasno uoči izvanrednog sastanka ministara financija članica eurozone u nedjelju jer su dužnosnici Europske unije glede tog pitanja ostali suzdržani.

Grčka je postigla sporazum sa stručnjacima Europske komisije, Europske središnje banke (ECB) i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) o smanjenju njenog deficita za 30 milijardi eura tijekom tri godine u zamjenu za kreditni paket koji bi ukupno mogao dostići 120 milijardi eura. Povjerenik EU-a za ekonomiju Olli Rehn, međutim, nije razjasnio mogu li za tu pomoć zeleno svijetlo dati ministri financija eurozone koji su se sastali u nedjelju ili se konačna odluka mora donijeti na sastanku čelnika zemalja eurozone.

Pročitajte i ovo Ilustracija proljetno izvješće MMF objavio prognozu za hrvatsko gospodarstvo, evo kada očekuju usporavanje rasta cijena Slika nije dostupna A što sad? MMF priznao: Politika štednje u Grčkoj 'nije bila najbolja ideja'

'Uvjeren sam da će eurogrupa ili države članice zone eura odobriti pomoć i donijeti odluku u skladu s tim', rekao je Rehn u Bruxellesu. Španjolska ministrica financija Elena Salgado, čija zemlja predsjeda EU-om, je rekla da 'ne zna' trebaju li se čelnici Unije sastati glede Grčke.

I Salgado i Rehn su rekli da će nedjeljni sastanak barem utvrditi 'ukupni iznos' koji će države eura morati posuditi Grčkoj. Luksemburški ministar financija i proračuna Luc Frieden je u nedjelju rekao da su zemlje eurozone spremne dati prilog od 80 milijardi eura za kreditni paket Grčkoj koji će ukupno iznositi 100 do 120 milijardi dolara. Frieden je rekao da će ostatak sredstava dati MMF. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene