Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spalila nekoliko stranica

STRAVA U SREDIŠTU GRADA: Bijesno mnoštvo ubilo i spalilo psihički bolesnu ženu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svjetina u glavnom gradu Afganistana u četvrtak je ubila ženu, spalila tijelo i bacila ga u prljavu rijeku u središtu Kabula, objavila je policija.

UPOZORENJE!!! Niže priložena snimka izrazito je uznemirujućeg karaktera!

Pročitajte i ovo Ilustracija Klimatske promjene Katastrofa: Gromovi i poplave ubili više od 100 ljudi, proglašeno izvanredno stanje Slika nije dostupna u Afganistanu Samoubilački napad u obrazovnom centru: Raste broj poginulih u snažnoj eksploziji

Motiv ubojstva, koje se dogodilo u prometnom središtu grada, nije poznat. Lokalna televizija objavila je snimku mjesta zločina uz objašnjenje kako je svjetina napala ženu jer je spalila nekoliko stranica Kurana.

Roditelji žrtve su u razgovoru s istražiteljima otkrili da im je kći bila psihički bolesna, kažu u policiji. Glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova priopćio je da je uhićeno četvoro osumnjičenih.

UZNEMIRUJUĆA SNIMKA: Oteli djevojku i mladića te ih brutalno pretukli

Afganistan pokušava izaći iz razdoblja obespravljenosti žena koje je počelo pod talibanima devedesetih godina i takve javne okrutnosti, osobito u Kabulu, nisu česte.

Ženska su prava unaprijeđena od 2001. i svrgavanja militanata koji su primjenjivali kruto tumačenje islamskog zakona. No, promatrače brine što je taj napredak ugrožen zbog raširenog nasilja nad ženama i podzastupnjenosti žena u politici i javnom životu.

UN je 2013. objavio izvješće po kojem većina nasilja nad ženama ostaje neprijavljena, osobito na selu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene