Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napeto u Beogradu

Vučića ispred zgrade RTS-a dočekali prosvjednici, došlo je do naguravanja: "Ovo je fašizam! Meni je savjest čista"

Aleksandar Vučić (Foto: AFP)
Aleksandar Vučić (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija Aleksandar Vučić (Foto: AFP) Aleksandar Vučić (Foto: AFP) Foto: Afp +0 Prosvjed protiv Vučića, Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/2 >>
Pripadnici prosvjedne organizacije "1 od 5 milijuna" ponovno su izašli na ulice Beograda, blokirajući ulaz u glavnu zgradu Radiotelevizije Srbije na kojoj je gostovao predsjednik Aleksandar Vučić.

Iako su prosvjednici bili ispred ulaza u zgradu, nisu se susreli s Vučićem. Srbijanski predsjednik je, komentirajući okupljanje prosvjednika rekao kako je spreman odgovoriti na svako pitanje, ali kako smatra da nije rješenje nekome ograničiti kretanje, prenosi RTS.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Rezolucija o genocidu Majke Srebrenice apeliraju: "Vučićeve prijetnje shvatite ozbiljno, hitno rasporedite NATO snage na granici" Tomislav Zigmanov, predsjednik Demokratskoga saveza Hrvata u Vojvodini i hrvatski zastupnik u Skupštini Srbije Vučić objavio Žigmanov ponovno dobio mandat u resoru srbijanske vlade: "Potvrda o mojem predanom radu"

"To je fašizam", poručio je predsjednik Srbije i dodao da je teško boriti se protiv njega i da mu je savjest čista.

Naveo je da su prilikom njegovog dolaska u zgradu RTS-a, dečki iz kafića dobacivali, pa skočili. "Ništa strašno, izenenadilo ih je što sam došao pješice", rekao je Vučić.

Komentirajući navode da se na njega sprema napad, istaknuo je da ne vjeruje da prosvjednici imaju snagu i volju da tako nešto naprave.

Na okupljanju su zabilježeni manji incidenti Vučićevih pristaša i protivnika. Došlo je do naguravanja, ali ih je policija razdvojila, javlja N1.rs.

Tea Vukadin, jedna od tri studentice koje su Vučića čekale pred zgradom RTS-a, smatra da je predsjednik namjerno izbjegao susresti se s prosvjednicima.

Na skupu je bio i lider pokreta Dveri Boško Obradović koji je postavio pitanje na koja je to vrata predsjednik Srbije ušao u zgradu televizije.

Vučić mu je odgovorio iz emisije, rekavši kako je na RTS ušao iz Aberdareve.

Danas.rs prenosi kako je napadnut kamerman, no kako nije ozlijeđen. Okupljanje je počelo oko 19 sati, a prosvjednici su se razišli oko 22 sata.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene