Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Političari, glazbenici, sportaši...

SKANDAL KOJI TRESE ELITU Na popisu seksualnih zlostavljača 1400 osoba iz javnog života

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U skandalu koji je zatresao Veliku Bitaniju umješano je perko 1400 osoba. Britanska policija i dalje istražuje slučajeve pedofilije i seks skandal u kojeg su upleteni poznati i ljudi iz političkog vrha.

Prema najnovijim informacijama, skupina policajaca koji istražuju ovaj slučaj, otkrila je da se na popisu osumnjičenika nalaze čak 1433 osobe među kojima 76 političara, 43 glazbenika i 135 osoba iz filmske industrije, televizijske proizvodnje i radija. Od 1433 prijavljene osobe, 216 ih je umrlo, piše RT.

Pročitajte i ovo Amit Soussana 55 dana torture "Držali su me okovanu u dječjoj sobi. Natjerao me da maknem ručnik i prislonio mi pištolj na čelo" Pedofilija - 4 tko će pomoći djeci? Klinička psihologinja o slučaju pedofilije u zadarskoj školi: "Najjače traume ostavljaju zapravo situacije gdje je djetetu to bila bliska osoba"

Voditelj operacije kodnog naziva "Hydrant" Constable Simon Baley kazao je kako popis osumnjičenih raste iz dana u dan.

Do sada je Operacijom pokrenutom od strane Nacionalnog policijskog vijeća istražen velik broj prijavljenih slučajeva zlostavljanja, no nije poznato kada će biti pokrenuta akcija protiv navodnih zlostavljača.

Navodno zlostavljanje događalo se, prema prikupljenim podacima, u političkim institucijama, a čak 154 prijavljenih slučaja sugerira na zlostavljanje u školama. 75 slučaja vezano je uz obiteljske domove, a čak 40 za vjerske institucije.

Voditelj operacije navodi da je broj prijavljenih slučajeva zlostavljanja svakim danom sve veći.

U ožujku je britanska policija započela s prikupljanjem podataka svih slučajeva zlostavljanja u Velikoj Britaniji od početka rada policija, odnosno od početka arhiviranja slučajeva 1970.

Dosadašnja istraga otkrila je i da 14 osumnjičenih osoba za zlostavljanje dolazi iz medicinskih ustanova, neki od osumnjičenih već se nalaze u zatvoru zbog drugih kaznenih djela, a čak 28 osoba, koje se nalaze na ovom popisu vezano je uz svijet sporta. Na 'crnoj listi' nalaze se imena iz vojnih institucija.

Među poznatim ljudima britanske scene koji su osuđeni za seksualno zlostavljanje su publicist Max Cliford, popularni pjevač Gary Glitter i australski tekstopisac, komičar i glumac Rolf Harris. Čini se kako bi se ovim poznatim ličnostima uskoro mogli pridružiti i mnogi drugi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene