Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U braku 25 godina

Očajnički traži nekoga tko može pomoći njegovoj umirućoj ženi: Na poklon ponudio čak i bubreg

Verlon Robinson očajnički želi spasiti suprugu koja umire: Nudi pick up i prikolicu, pa čak i bubreg bilo kome tko može pomoći (Foto: Verlon Robinson)
Verlon Robinson očajnički želi spasiti suprugu koja umire: Nudi pick up i prikolicu, pa čak i bubreg bilo kome tko može pomoći (Foto: Verlon Robinson) Foto: Verlon Robinson
Verlon Robinson iz Kalifornije ponudio je svoj pick up kamionet, kamp prikolicu i bubreg u nadi da će netko moći spasiti život njegove žene.

Verlon Robinson je nesvakidašnju ponudu objavio prošli tjedan na Facebooku. Ponudio je Dodge pick up iz 2004. godine i kamp prikolicu bilo kome tko može donirati komadić jetre njegovoj bolesnoj ženi. Dodao je još i kako ima "dobre bubrege" i da je "spreman odreći se jednog".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Volim ga!' Ljubav ne prestaje razvodom: Donirala jetru bivšem suprugu Slika nije dostupna Nije dvojila ni trena Donirala bubreg bivšoj svekrvi kako bi se iskupila što je ostavila njezinog sina

55-godišnji Verlon i njegova supruga Marie u braku su 25 godina. Prije 3 godine Marie je dijagnosticirana ciroza jetre.

Ciroza se može pojaviti kada su jetra oštećena i stvaraju se fibrozni ožiljci. Što više se stvara ožiljaka to je progresivnije propadanje jetrene funkcije i jetra postaje sv manje funkcionalna.

Marie i Verlon Robinson često iz svog doma u Sanger putuju u San Francisco, koji je udaljen više od 3 sata, kako bi posjetili doktora i obavili pretrage. Marie Robinson, koja je također i dijabetičar i nedavno je izgubila 30-ak kilograma, nalazi se na listi za transplantaciju jetre, no lista je vrlo duga, a Marie nije na dovoljno visokoj poziciji.

Verlon se boji da bi mogla umrijeti i prije nego dočeka svoj red za transplantaciju, pa je uzeo stvar u svoje ruke. Na Facebooku je objavio da traži osobe 0 pozitivne i 0 negativne krvne grupe koje se mogu javiti u UCSF medicinski centar kako bi provjerili mogu li biti donor njegovoj supruzi, a njegovo osiguranje će pokriti sve troškove procedure.

"Ja volim svoju ženu. Da mogu na njezino mjesto, bih", rekao je Verlon za Fox News. "Vjerujem da ju je Bog poslao u moj život i to me promijenilo, dalo mi je novi razlog za život".

Verlon kaže kako je primio na stotine poruka podrške otkako su se u potragu uključili mediji i prenijeli njegovu objavu na društvenoj mreži. Mnogi su se već predbilježili i za provjeru kompatibilnosti, tj. pretrage koje će pokazati odgovara li njihova jetra 61-godišnjoj Marie. Većina ih naracvno, ne želi uzeti ni njegov bubreg ni pick up. Samo žele pomoći bračnom paru.

Marie spava u bolničkom krevetu u njihovom domu, a Vernon je ne pušta iz vida.

"Unatoč svemu ovome ona se i dalje smiješi. Želi živjeti, a kada vidim što sve mora prolaziti slama mi se srce".

UCSF medicinski centar je objavio kako Marie mogu transplantirati i jedan komadić jetre sa živog donora, jer jetra ima sposobnost da se regenerira i raste.

Donatori moraju biti u dobi između 18 i 55 godina i u dobrom zdravstvenom stanju - ne smiju imati problem s prekomjernom tjelesnom težinom, ne zmiju imati psihijatrijskih bolesti i ne smiju pušiti.

U travnju su Robinsoni proslavili 25. godišnjicu braka. No, ako Marie Robinson dobije novu jetru, a Verlon zadrži svoj pick up, planira svoju ženu izvesti van na još jednu proslavu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene