Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kapitalna investicija

Rusi ušli na velika vrata: Kupili 30 posto udjela na najvećem polju plina na Mediteranu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusi su ušli u energetsku eksploataciju Mediterana na velika vrata. Od talijanske kompanije Eni S.p.A. kupili su velik udio u polju prirodnog plina Zohr.

Ruski naftni div Rosnjeft kupio je 30 posto udjela u polju prirodnog plina Zohr, ispod morskog dna na Mediteranu, za 1,13 milijardi dolara.

Pročitajte i ovo Bombardirana zgrada u Harkovu Noćni napad Rusi raketirali Harkov, ubijen 12-godišnji dječak: "Teror nad gradom postaje sve gnusniji" Ljudi odaju počast stradalima u terorističkom napadu u Moskvi 140 mrtvih i 182 ranjenih Nema kraja agoniji nakon terorističkog napada u Moskvi: Još se uvijek traga za 95 nestalih osoba

Ta je naftna kompanija, koja je u vlasništvu ruske države, izvjestila kako je refundirala svoje udjele Eniju u prijašnjim troškovima projekata, no nije navedena točna cijena, piše Market Watch.

Iz Rosnjefta tvrde kako će to omogućiti dijeljenje značajnog iskustva u razvoju morskih eksploatacijskih polja, koristeći već postojeće kompetencije u takvoj proizvodnji plina.

Polje Zohr otkrila je naftna kompanija Eni na točki koja se gotovo ekvidistancijalno nalazi od obala Cipra, Egipta i Izraela.

To je polje, površine 231 kvadratni kilometar i s rezervama plina većim od 850 milijuna kubičnih metara, najveće na Mediteranu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene