Obavijesti Video Pretražite Navigacija
27 karata

Rijedak ružičasti primjerak: Ovakav dijamant se pronalazi jednom godišnje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruska tvrtka Alrosa pronašla je rozi dijamant od 27,85 karata koji bi mogao postati najskuplji polirani dijamant u povijesti tvrtke.

Dijamant roza boje još nije ispoliran i kao takav ima ima dimenzije 22,47 x 15,69 x 10,9 mm te skoro nema nikakvih nedostataka u strukturi.

Pročitajte i ovo Plavi dijamant - 2 ISKOPAN U JUŽNOJ AFRICI Najveći i najskupocjeniji plavi dijamant na aukciji: Od procijenjene vrijednosti moglo bi vam se zavrtjeti u glavi Slika nije dostupna VIŠE OD TISUĆU KARATA Pronađen treći najveći dijamant na svijetu: "Donosi nadu naciji koja se muči"

Dijamanti u boji koji teže preko 10 karata su iznimno rijetki i u prosjeku se nađe tek jedan godišnje.

Ovaj rijedak primjerak pronađen je u podružnici Almazy Anabara.

"Jedinstvene osobine dijamanta čine ga izvanrednim i rijetkim kamenom visoke vrijednosti", rekao je Evgeny Agureev, šef Alrose.

Trenutno stručnjaci Ujedinjene prodajne organizacije Alrosa i podružnice za poliranje Diamonds Alrosa detaljno proučavaju dijamant kako bi donijeli odluku hoće li ga na dražbu staviti u gruboj verziji ili će ga izrezati u glatko brušenu verziju.

Veliki dijamanti, a posebno oni u boji, uvijek su traženi na aukcijama, ali ako ga tvrtka odluči izrezati i obrusiti, mogao bi postati i najskuplji dijamant u čitavoj povijesti tvrtke Alrosa, prenosi Siberian Times.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene