Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Rotterdamu

VIDEO/FOTO Muškarac u borbenoj odori otvorio paljbu, među ubijenima profesor, žena i njezina maloljetna kći

Aktualno Galerija Pucnjava u Rotterdamu Pucnjava u Rotterdamu Foto: Afp Pucnjava u Rotterdamu Pucnjava u Rotterdamu Foto: Afp Pucnjava u Rotterdamu Pucnjava u Rotterdamu Foto: Afp Pucnjava u Rotterdamu Pucnjava u Rotterdamu Foto: Afp +3 Pucnjava u Rotterdamu - 3 Galerija 1/8 >>
Nizozemska policija priopćila je da je uhitila osumnjičenog 32-godišnjeg muškarca nakon što su tri osobe ubijene u pucnjavi u četvrtak, koja je počela u kući u Rotterdamu i nastavila se u učionici obližnjeg sveučilišnog medicinskog centra. Nešto kasnije policija je objavila da ima i smrtno stradalih.

Policija je priopćila da je njihov tim ušao u medicinsku ustanovu u potrazi za osumnjičenim napadačem, opisanim kao visoki muškarac u borbenoj odori. Osumnjičeni je bio student medicinskog centra Sveučilišta Erasmus, gdje se dogodila pucnjava, potvrdila je policija.

Odmah su ubijene najmanje dvije osobe, potvrdila je policija na press konferenciji, prenosi BBC. Motiv napadača još nije poznat, rekao je nizozemski glavni tužitelj.

Glavni tužitelj Rotterdama Hugo Hillenaar rekao da je osumnjičenik  bio poznat policiji te je 2021. bio procesuiran i osuđen za zlostavljanje životinja.

39-godišnja žena i 42-godišnji profesor na Sveučilištu Erasmus ubijeni su. Šef lokalne policije Fred Westerbeke rekao je da je 14-godišnja kći ubijene žene također upucana i da je teško ozlijeđena. Kasnije je i ona preminula, piše AP.

Policija je potvrdila da su dvije osobe ranjene. Agencija AP, pozivajući se na lokalne vlasti na mjestu događaja, objavila je da je ozlijeđena i treća osoba.

Policijski glasnogovornik to nije mogao odmah potvrditi Reutersu. Nešto kasnije policija je objavila da ima i smrtno stradalih, no nisu iznosili detalje, prenosi AP.

Pročitajte i ovo Ilustracija dogovor s Vladom Rastu kamate na štednju: Doznali smo što planiraju banke

Lokalne sigurnosne službe izvijestile su da je u kući izbio požar koji je u međuvremenu ugašen, a lokalni mediji javljaju da je požar izbio i na sveučilištu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene