Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tvrtka bez komentara

Protiv poznate modne marke podignuta tužba zbog trgovine ljudima: "Moraju odgovarati za mnoge neprihvatljive radnje"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Protiv modne marke Abercrombie & Fitch je zbog trgovine ljudima podignuta tužba.

 U New Yorku je podignuta tužba protiv modne marke Abercrombie & Fitch, koja tu tvrtku optužuje za financiranje operacije trgovine ljudima u svrhu seksa. Tvrtka je dopustila bivšem izvršnom direktoru Mikeu Jeffriesu "nesmetan pristup" resursima kako bi podržao njegov "zločinački pothvat", navodi se u dokumentima.

Tužba je uslijedila nakon istrage BBC-ja o optužbama da je Jeffries iskorištavao muškarce na događajima koje je vodio dok je bio izvršni direktor. Glasnogovornik marke rekao je da tvrtka neće komentirati slučaj.

Pročitajte i ovo Ruski vojnici Stigao odgovor Moskve Rusija odbacila ozbiljne optužbe Bijele kuće: "To je mogla smisliti samo osoba s razbuktalom maštom"

Jeffriesov odvjetnik rekao je da on također neće komentirati. "Sudnica je mjesto gdje ćemo se baviti ovom stvari", rekao je Brian H. Bieber u izjavi.

Tužba također optužuje Jeffriesa i njegovog britanskog partnera Matthewa Smitha za seksualnu trgovinu, nedolično seksualno ponašanje i silovanje.

Pročitajte i ovo Prosvjednici u New Yorku zatvorili Grand Central Terminal - 1 Kaos u New Yorku VIDEO/FOTO Prosvjednici zatvorili veliku željezničku postaju: Stotine ljudi tražilo mir u Gazi

Slučaj je pokrenut prema zakonu savezne države New York koji dopušta ljudima podnošenje tužbe za seksualno zlostavljanje koje bi inače premašile rok zastare.

"Zbog ove tužbe i hrabrih muškaraca koji su istupili, Abercrombie će morati odgovarati za svoje mnoge neprihvatljive radnje i nedjelovanja koji su uništili živote desetaka mladića", rekao je Brad Edwards, odvjetnik koji zastupa neke navodnih žrtava.

Ranije ovog mjeseca, BBC je objavio nalaze istrage o visoko organiziranoj mreži koja je koristila posrednika da vrbuje mlade odrasle muškarce za događaje s Jeffriesom i Smithom. Abercrombie & Fitch (A&F) je odgovorio da je "zgrožen i zgrožen" navodnim Jeffriesovim ponašanjem.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene