Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

OČUVANA U LEDU

"Izgledala je poput voštane figure...": Pronađeno tijelo planinarke nestale prije više od 30 godina

Ilustracija (Foto: WIN-Initiative/Neleman)
Ilustracija (Foto: WIN-Initiative/Neleman) Foto: WIN-Initiative/Neleman
Pronađeno je mumificirano tijelo ruske planinarke nestale prije 31 godinu na najvišem europskom vrhu Elbrus.

Tijelo planinarke pronađeno je u ledu, netaknuto, mumificirano i u dobrom stanju, 31 godinu nakon što je nestala na najvišem europskom vrhu Elbrus, neaktivnom vulkanu u Rusiji na granici s Gruzijom. 

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka osmi dan potrage Oglasila se policija o snimci iz Beča na kojoj je djevojčica koja nalikuje Danki Nestala Danka Ilić Nestala djevojčica Prva izjava Dankina oca nakon nestanka djevojčice: Poslao tri poruke - o Danki, policiji i svojoj obitelji

Elena Basikina umrla je 1987. godine, zajedno s još šestero ljudi, njezinih kolega planinara. Elenino tijelo pronašli su planinari u ledu, a pokraj tijela pronađena je avionska karta iz Moskve do turističkog resorta smještenog u blizini planine, s datumom 10.04.1987. dok je na vlasti bio Mihail Gorbačov, a prije raspada Sovjetskog Saveza.

Pokraj nje je pronađena i njezina putovnica. Njezina najbolja prijateljica Valentina Lapina nestala je zajedno s njom i ostalom grupom planinara.

Elenin rođak Evgenij rekao je za Daily Mail kako je Elenina majka umrla nakon što se njezino zdravstveno pogoršalo uslijed Elenine smrti. Rekao je i kako su čekali Elenu 30 i više godina te je iznio sumnju da je Elena oteta jer je, kaže, riječ o opasnoj regiji. "Elenino grobno mjesto već je pripremljeno i sada dogovaramo kako dovesti njezino tijelo u Moskvu", rekao je.

Prema nekim izvorima, spasilačke ekipe neće krenuti u potragu za ostalih šestero nestalih planinara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene