Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog reformi pravosuđa

Potez bez presedana u EU-u: Europska komisija bi mogla Poljskoj oduzeti pravo glasa

Pravo glasa u EU (Ilustracija: Arhiva/AFP)
Pravo glasa u EU (Ilustracija: Arhiva/AFP)
Europska komisija mogla bi u srijedu pokrenuti proces oduzimanja prava glasa Poljskoj u EU-u, javlja Reuters pozivajući se na neimenovanog EU dužnosnika.

Najava mogućnosti da Poljska ostane bez prava glasa u EU-u stiže u trenutku kulminacije višemjesečnih napetosti između Bruxellesa i Varšave.

Pročitajte i ovo Novinari na press konferenciji Sve lošija situacija na razini EU Hrvatska se našla na zabrinjavajućoj listi: Rame uz rame Mađarskoj i Poljskoj po napadima na novinare Wagnerovi plaćenici "Situacija postaje opasnija" Opasno upozorenje poljskog premijera: "Borci skupine Wagner mogli bi kao migranti pokušati ući u EU"

Reuters navodi da bi to bio potez bez presedana, u kojem bi se Europska komisija mogla pozvati na Članak 7. Lisabonskog sporazuma EU-a, kako bi kaznila Varšavu zbog kršenja pravila Unije koja se tiču ljudskih prava i demokratskih vrijednosti.

"Ako poljska vlada ne odgodi reforme pravosuđa, nećemo imati drugog izbora osim da pokrenemo Članak 7.", kazao je navedeni dužnosnik EU-a uoči sastanka Europske komisije na kojem će jedna od tema biti reforme u Poljskoj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene