Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ernesto udario Kubu, prijeti i Floridi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uragan Ernesto je oslabio na razinu tropske oluje kada je u nedjelju zasuo Haiti obilnom kišom, no meteorolozi kažu da bi mogao zadobiti odlike uragana iznad otvorenog mora prije nego prijeđe istočnu Kubu na putu za Florida Keys.

Vlasti Floride objavile su stanje iznimne opasnosti i naredile svim turistima da napuste Floridu jer Ernesto podsjeća na uragan Katrinu koji se dogodio prije točno godinu dana u New Orleansu. 

Pročitajte i ovo Uragan Ian - 3 Katastrofalne posljedice VIDEO Dramatično spašavanje čovjeka koji je ostao zarobljen nakon uragana. Mještani očajni: "Oluja je kuću jednostavno okrenula na krov..." Uragan Ian na Floridi ČETVRTA KATEGORIJA VIDEO Uragan Ian silovito se obrušio na Floridu, domovi gotovo potpuno potopljeni: "Ovo je oluja o kojoj ćemo razgovarati još puno godina"

Kuba se suočava sa svojom prvom velikom olujom u zadnjem desetljeću bez Castra koji je bolestan. Evakuirala je 300 tisuća ljudi iz istočnih provincija gdje se u ponedjeljak očekuje najjači udar oluje.

- Jaka kiša je veća opasnost nego jaki vjetar, upozorio je kubanski meteorolog Jose Rubiera. Deseci tisuća Kubanaca evakuirani su iz obalnih i planinskih sela autobusima, kamionima, pa čak i kolima s konjskim zapregama. 

Kuba je vratila svoju ribarsku flotu u luke sve dok Ernesto ne prođe iznad Karipskog mora južno od Haitija.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene