Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj zgrozio New York

Policajci devetogodišnjakinji stavili lisice i pošpricali je suzavcem: ''Ponašaš se kao dijete! Ovo ti je posljednja šansa''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policajci su devetogodišnjoj djevojčici stavili lisice i pošpricali ju suzavcem nakon dojave o ''obiteljskim problemima'' u Rochesteru, u New Yorku.

Kamere su pokazale policajce kako obuzdavaju djevojčicu, stavljaju joj lisice i pokušavaju je ubaciti u stražnji dio policijskog vozila dok se više puta čuje kako plače i doziva oca. Policajci su ju tada pošpricali suzavcem jer nije htjela ući u automobil. Djevojčica je prebačena u bolnicu Rochester, gdje je kasnije otpuštena, kazao je zamjenik šefa policije Andre Anderson.

Gradonačelnica Rochestera Lovely Warren izjavila je na konferenciji održanoj u nedjelju kako je razgovarala s majkom te djevojke i da će krizni zdravstveni tim razgovarati s obitelji. ''Iz videa je jasno kako trebamo učiniti više na pružanju potpore našoj djeci i obiteljima”, kazao je Warren.

Na konferenciji za novinare šefica policije Rochestera Cynthia Herriott-Sullivan izjavila je kako je to što se dogodilo neprihvatljivo. ''Neću stajati ovdje i reći vam da je u redu da devetogodišnje dijete mora biti pošpricano suzavcem. Nije", istaknula je Herriott-Sullivan.

Policajci su kazali kako je djevojka suicidalna i kako je navijestila kako se želi ubiti i kako želi ubiti svoju majku, pojasnio je zamjenik šefa.

Djevojčica je pokušala pobjeći od policajaca, kazao je Anderson, a video koji je objavila policija pokazuje kako policajac trči za njom i pokušava pružiti pomoć, prenosi CNN.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Oštra osuda HAVC, producenti i redatelji osudili svaki oblik nasilja i seksualnog uznemiravanja: ''Pokret 'Nisam tražila' otkrio nam je zastrašujuća svjedočanstva''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Iznijeli teške optužbe Sindikat traži smjenu načelnika dubrovačke policije: "Žrtve seksualnog uznemiravanja izložio je javnoj osudi"

Anderson je kazao kako su policajci odlučili maknuti dijete iz situacije i prebaciti ga u obližnju bolnicu. Međutim, ona je odbila ući u policijsko vozilo, pokušala je pobjeći, udarila je policajca i srušila njegovu kameru, kazao je Anderson. ''Nije se činilo kao da se opire policajcima, pokušavala je ne otići u bolnicu”, kazao je Anderson.

U jednom trenutku policajac kaže: ''Ponašaš se kao dijete'', na što se čuje djevojčica kako odgovara: ''Ja jesam dijete!'' Kasnije se na snimci vidi se kako policajka razgovara s djevojkom i na kraju kaže: ''Ovo ti je posljednja šansa, inače suzavac u oči." Minutu kasnije može se čuti još jedan policajac koji kaže: ''Samo sprej u ovom trenutku." Policija nije identificirala policajce koji su sudjelovali u incidentu, kao ni dijete ni majku.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene