Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Papa: 'Neka nogomet bude instrument etičkog odgoja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nogomet bi trebao postati sredstvo u odgoju i razvijanju etičkih i duhovnih vrijednosti, rekao je papa Benedikt XVI. u srijedu na koncu opće audijencije na Trgu svetog Petra u Rimu pozdravljajući izaslanstva Talijanskog sportskog centra i nogometnog društva iz Ancone.

"Neka nogomet bude sve većim instrumentom u etičkom odgoju", rekao je Papa.

Pročitajte i ovo Belišće zbog pirotehnike Trenutak do katastrofe: Dječak na utakmici za dlaku izbjegao teške ozljede, raketa ispaljena iz publike pogodila ga u glavu! Josip Pavić, državni tajnik - 2 Za Dnevnik Nove TV Državni tajnik o ustaškoj zastavi: "Dovoljno je jasno tko je kriv i odgovoran"

Izaslanstvo je predalo Papi sportsku majicu društva, a Papa je ohrabrio upravu i nogometaše da djeluju na način kako bi taj sport promicao etiku.

Klub Ancone igra u trećoj talijanskoj nogometnoj ligi i s
Talijanskim sportskim centrom sklopio je ugovor o primjeni etičkog kodeksa u vođenju momčadi, o novom načinu financijskoga upravljanja, te o širenju sportske kulture među navijačima kao i o potpori socijalnim pothvatima u Trećem svijetu.

U povodu Papina susreta sa spomenutim izaslanstvom, voditelj ureda Svete Stolice za tisak Federico Lombardi izjavio je da Vatikan ne radi na stvaranju vatikanske lige te rekao da je "nogomet u Vatikanu shvaćen kao oblik druženja osoblja raznih institucija, ali je osnivanje vatikanske profesionalne lige čisto maštanje".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene