Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrijedno nalazište

Otkriveni ostatci šekspirijanskog kazališta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski arheolozi otkrili su u Londonu iza puba ostatke drvenog kazališta Williama Shakespearea, u Shoreditchu u istočnom Londonu, prenosi BBC.

Vjeruje se da su u kazalištu 'Curtain', koje je otvoreno 1577., premijerno izvedene predstave 'Henrik V' i 'Romeo i Julija'.

Kazalište, kojim je upravljao James Burbage, bilo je dom Shakespearove družine Lord Chamberlain's Men od 1597. pa sve dok se nije otvorilo slavno kazalište The Globe dvije godine kasnije.

Pročitajte i ovo Greta Thunberg Uhićena tijekom prosvjeda Počinje suđenje Greti Thunberg: "Ova zemlja prostire crveni tepih klimatskim kriminalcima!" Ilustracija Napad u Londonu Užasan incident nakon sudara: Devet osoba zalio korozivnom tvari, žena i dvoje male djece prebačeni u bolnicu

>> Remek djelo na zagrebačkim kazališnim daskama!

Kazalište je nestalo iz povijesnih zabilješki 1622., ali je moguće da je ostalo u upotrebi do izbijanja građanskog rata 20 godina kasnije.

'Ovo je jedno od najvažnijih šeksipirijanskih otkrića prošlih godina', rekao je glasnogovornik građevinske tvrtke Plough Yard Developments u čijem je vlasništvu ta lokacija.

Planirana su daljnja iskopavanja, a građevinska tvrtka je priopćila da planira sačuvati ostatke starog kazališta.

'Ovo je fantastično mjesto koje nam daje jedinstveni uvid u rana šekspirijanska kazališta', rekao je arheolog Chris Thomas. (HINA)

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene