Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Odbjegli hrvatski varalica uhićen u Kragujevcu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska će od Srbije zatražiti izručenje odbjeglog Đakovčanina Zdravka Pape, pravomoćno osuđenog zbog više prijevara, koji je na temelju međunarodne tjeralice uhićen u Kragujevcu, doznaje se danas u Ministarstvu pravosuđa.

Prema službenim informacijama koje je zagrebački Ured Interpola dobio od kolega iz Srbije, 45-godišnji Zdravko Papa uhićen je 17. svibnja u Kragujevcu, doznaje se od glasnogovornika Ravnateljstva hrvatske policije Krunoslava Borovca.

Pročitajte i ovo Ilustracija U dječjim kolicima Užas u Srbiji: Beba ostavljena na pločniku, pronašao je slučajni prolaznik Ilustracija potpuno miran Stravičan zločin na psihijatriji: Stolicom izudarao pacijenta do smrti

Kragujevačka policija je o uhićenju izvijestila tek jučer, a, kako je javila beogradska agencija Beta, tamošnji istražni sudac je Papi odredio pritvor do izručenja.

Hrvatsko Ministarstvo pravosuđa će izručenje zatražiti čim prikupi potrebnu dokumentaciju, kazala je Hini glasnogovornica ministarstva Vesna Dovranić.

Međunarodna Interpolova tjeralica za višestruko osuđivanim Papom raspisana je po nalogu osječkog Županijskog suda na kojemu je u lipnju 2004. pravomoćno osuđen na dvije godine zatvora zbog prijevare, odnosno neplaćenih telefonskih računa. 

Kao vlasnik privatnog poduzeća potpisao je ugovore te kupio deset priključaka za Cronet mrežu, no nije plaćao pretplatu i potrošene impulse. 

Cronetu je ostao dužan 190.000 kuna glavnice i još 135.000 kuna kamata.

Papino ime spominjalo se i u slučaju prijevare kojom su, kako je u veljači ove godine pisao tjednik Nacional, hrvatske varalice u deset godina navodno za pola milijarde kuna oštetile jednu austrijsku leasing tvrtku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene