Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi u povijesti

Golu fotografiju bivše cure objavio na Fejsu njezina šefa - Nije prošao nekažnjeno!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kalifornijski 'Revenge porn' Zakon zabranjuje objavljivanje golih ili seksualnih fotografija neke osobe, uključujući i selfije, koji za cilj imaju uzrokovati negativnu emotivnu reakciju žrtve.

Muškarac iz Los Angelesa prvi je u povijesti koji je osuđen zbog kršenja tzv. 'Revenge porn' zakona koji je Kalifornija usvojila u studenom 2013. godine. Dobio je godinu dana zatvora.

U želji da napakosti bivšoj curi, Noe Iniguez (36) je u ožujku ove godine objavio njezinu fotografiju na kojoj je gola, i to još na Facebook profilu njezinog šefa uz nekoliko pogrdnih komentara. Napisao je da je riječ o 'pijanici' i 'dro*i' te je zahtijevao od njezinog poslodavca da joj da otkaz, piše BBC.

Pročitajte i ovo Noelle Russo ubijena je 1983. godine Ostavljena u parku Kraljica ljepote (37) bila je brutalno pretučena i ostavljena da umre u parku: Otkrili ubojicu nakon 40 godina Ilustracija Nova pravila Velika promjena: Poslodavci će morati navesti iznose plaća u oglasima za posao

Već mu je ranije izrečena mjera zabrane prilaženja i komuniciranja sa žrtvom jer joj je nakon prekida četverogodišnje veze od 2011. slao nasilne i prijeteće poruke. U zadnje dvije godine već je 13 američkih saveznih država usvojilo ovaj Zakon, a Engleska i Wales su ga nedavno također usvojili. Ipak, riječ je o iznimno osjetljivom području.

Odlučeno je što je 'lijep seks', a što nije!

Kalifornijski 'Revenge porn' Zakon zabranjuje objavljivanje golih ili seksualnih fotografija neke osobe, uključujući i selfije, koji za cilj imaju uzrokovati negativnu emotivnu reakciju žrtve.

'Ovaj novi zakon daje tužiteljima vrijedan alat da zaštite žrtve čije živote i reputaciju uništavaju ljudi kojima su vjerovali. Ova presuda šalje snažnu poruku da se ovakav tip zlonamjernog ponašanja više neće tolerirati', rekao je državni tužitelj Mike Feuer.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene