Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Regija zabrinuta

'Nuklearni potezi Pjongjanga neprihvatljivi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japanski premijer Taro Aso i južnokorejski predsjednik Lee Myung-bak složili su se u Tokiju da su nuklearni potezi Pjongjanga neprihvatljivi i rekli su da će ojačati suradnju između dviju zemalja, kao i s regionalnim silama, kako bi zaustavili nuklarne ambicije Sjeverne Koreje.

‘Sjevernokorejski nuklearni i raketni potezi predstavljaju ozbiljne prijetnje sigurnosti i apsolutno su neprihvatljivi’, rekao je Aso na konferenciji za novinare nakon susreta s Leejem, koji boravi u jednodnevnom posjetu Japanu. ‘Složili smo se na današnjem sastanku da ćemo ojačati suradnju između Japana, Južne Koreje i SAD-a, kao i da postoji potreba za produbljivanjem suradnje s Kinom’, kazao je on.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vidio ga američki znanstvenik Sjeverna Koreja u tajnosti izgradila veliki pogon za obogaćivanje uranija Slika nije dostupna 'Svet rat odmazde' Sjeverna Koreja prijeti nuklearnim ratom

Dvojica čelnika također su se dogovorila da će razmotriti održavanje sastanka na kojemu bi nazočili predstavnici Japana, Južne Koreje, Kine, Rusije i SAD-a, a koji bi se pozabavio načinima vraćanja Pjongjanga na pregovore i postizanja njegovog nuklearnog razoružavanja. Pjongjang je rekao da će bojkotirati buduće šesterostrane pregovore. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene