Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Validno platežno sredstvo

Novi Zeland pušta u promet novac s likovima iz 'Hobbita'!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi Zeland će pustiti u promet komemorativne 'Hobbit' novčiće vrijedne hiljade dolara uoči premijere najnovijeg filma Petera Jacksona.

Novčići sa likovima Bilba Bagginsa i Gandalfa biće legalan novac u zemlji, priopćila je Pošta Novog Zelanda, iako će njihova vrijednost biti samo dio onoga što će kolekcionari plaćati, prenosi agencija AFP.

Pročitajte i ovo Ilustracija Važan pomak Šuica poručila: ''Glasanje treba biti dopušteno i mladima od 16 i 17 godina'' Numizmatička kovanica S prigodnim motivima HNB izdao zlatnu i srebrnu numizmatičku kovanicu "Trsatski zmaj"

>> Hobbit uskoro u kinima, konačno stigao i trailer!

Najskuplji novčić napravljen je od jedne unce (28,3 grama) čistog zlata i koštati će kolekcionare 3.695 novozelandskih dolara (3.020 američkih dolara) ali će na Novom Zelandu imati vrijednost 10 dolara.

Novčići će se u prodaji naći od 1. studenog i Pošta Novog Zelanda očekuje velik interes uoči premijere prvog dijela 'Hobbita' 28. studenog.

Jackson, koji je režirao i Oskarom nagrađenu trilogiju 'Gospodar prstenova' - rađenu prema romanima J.R.R. Tolkiena, priopćio je početkom godine kako će umjesto dva, snimiti tri filma 'Hobbit'.

Tijekom snimanja 'Gospodara prstenova' Novi Zeland je uživao u ogromnom turističkom procvatu i s novom trilogijom se nadaju da će se to ponoviti. Zbog toga je u zemlji pokrenuta i kampanja u kojoj se Novi Zeland reklamira kao '100 posto Srednja Zemlja'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene