Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neredi na aerodromu

VIDEO Nevjerojatne scene u Dagestanu, djeca prijetila: "Ubit ćemo Židove noževima"

Društvene mreže zatrpane su šokantnim snimkama iz Mahačkale na kojima se vidi pobješnjela rulja koja ide u obračun sa Židovima. Neredi na aerodromu odgovor su na izraelski rat protiv militanata Hamasa u Gazi. Kremlj za sve optužuje Zapad.

Izrael je pozvao Rusiju da zaštiti sve svoje građane i sve Židove nakon što je velika masa uzvikujući antisemitske slogane upala u zračnu luku u Dagestanu.

Videosnimka na društvenim mrežama prikazuje bijesnu gomilu koja trči kroz zračnu luku u Mahačkali tražeći ljude koji su stigli letom iz Tel Aviva.

Prosvjednici u zračnoj luci mahali su palestinskim zastavama, razbijali staklena vrata uzvikujući "Allahu Akbar" ili "Bog je velik". 

Iako su neredi završeni, društvene mreže zatrpane su šokantnim snimkama iz Mahačkale na kojima se vidi pobješnjela rulja koja ide u obračun sa Židovima. U jednom trenutku su snimljena i djeca koja govore kako žele ubiti Židove noževima.

Ozlijeđeno je 20 osoba, uključujući neke policajce, priopćilo je ministarstvo zdravstva. Neki imaju teže ozljede, a dvoje je u kritičnom stanju. Uhićeno je 60 osoba

Pročitajte i ovo Milorad Dodik "zapadna urota" Dodik ponovo o Velikoj Srbiji: "Imamo pravo na svoju jedinstvenu državu na Balkanu"

Kremlj optužuje Zapad 

Glasnogovornik ruskog predsjednika Dmitrij Peskov za sinoćnji je upad rulje na dagestanski aerodrom, gdje su tražili Židove koji su sletjeli iz Tel Aviva, okrivio vanjsko uplitanje.

Ruski predsjednik Vladimir Putin večeras bi se trebao susresti s visokim sigurnosnim i civilnim dužnosnicima ruske većinski muslimanske pokrajine Dagestan kako bi razgovarao o pokušajima Zapada da događaje na Bliskom istoku koristi za stvaranje razdora u ruskom društvu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Preobrazba Tvornice idu u mračnu budućnost: ''Ne želimo ljude" – Ali samo oni mogu ono ključno

Dagestan je uglavnom muslimanska ruska republika na sjevernom Kavkazu, dom za oko 3,1 milijuna ljudi na zapadnom rubu Kaspijskog jezera. Njezina je vlada priopćila da je pokrenut kazneni postupak za građanske nerede.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene