Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nastavlja se istraga o smrti princeze Diane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dugo očekivana sudska istraga o smrti princeze Diane u prometnoj nesreći u Parizu 1997. godine trebala bi se nastaviti danas dvodnevnim preliminarnim saslušanjem na londonskom Sudu pravde.

Barunica Elizabeth Butler-Sloss, umirovljena sutkinja i članica Doma lordova, predsjedat će saslušanjem koje će, kako se očekuje, biti većinom proceduralne naravi.

Pročitajte i ovo Ana Knežević Što se dogodilo? Boja u spreju i čudne poruke otkrivaju detalje nestanka Ane Knežević, ali ključno pitanje ostaje neodgovoreno: "Možeš li mi ovo prevesti?" Ilustracija Veliki misterij Priča koja ledi krv u žilama: U podrumu pronašli kostur tinejdžerice zamotan u tepih, 20 godina kasnije otkriveni strašni detalji

Ona bi trebala odlučiti hoće li procesu nazočiti porota i hoće li se smrt Diane i njezina ljubavnika Dodija al-Fayeda istraživati odvojeno ili zajedno.

Potpuna sudska istraga odgođena je ubrzo nakon njena otvaranja 2004. godine, a ove bi se godine trebala nastaviti, gotovo deset godina nakon smrti slavnog para u pariškom tunelu.

Dvogodišnja istraga u Francuskoj, trogodišnja Metropolitan policije i napori Fayedovog oca i vlasnika robne kuće Harrods Mohameda al-Fayeda, odgodili su sudsku istragu na rok od deset godina.

Bivši Dianin osobni tajnik Patrick Jephson izjavio je kako se nada da će istraga konačno "ušutkati" sve zagovornike teorije zavjere.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene