Obavijesti Video Pretražite Navigacija
56 godina nakon smrti

Prodaje se jedina slika Marilyn Monroe i predsjednika Johna F. Kennedyja koju nije uništila tajna služba

Marilyn Monroe (Foto: AFP)
Marilyn Monroe (Foto: AFP) Foto: Afp
Na aukciji se, točno 56 godina nakon smrti Marilyn Monroe, prodaje njezina jedina fotografija na kojoj je i američki predsjednik John F. Kennedy.

Tada 36-godišnja Marilyn Monroe umrla je 5. kolovoza 1962. godine od predoziranja barbituratima, a njezina smrt potresla je cijeli svijet. Fotografija glumice i predsjednika nastala je u svibnju iste godine, na Kennedyjev 45. rođendan, piše DailyMail.

Nakon što je Marilyn Monroe otpjevala rođendansku pjesmu 'Happy Birthday Mister President' u Madison Square Gardenu i potaknula brojne glasine o aferi između nje i predsjednika, fotografiju je na afterpartiju na Manhattanu snimio službeni fotograf Bijele kuće Cecil Stoughton.

Početna cijena na aukciji iznosi 2500 dolara

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 680 dosjea Objavljene stotine novih dokumenata o ubojstvu J. F. Kennedyja: Stručnjaci za aferu skeptični Slika nije dostupna Želi biti skroz transparentan Trump: "Objavit ćemo sve preostale dokumente o ubojstvu JFK-a, osim..."

Fotografija na aukciji Leland Auction Housea jedina je poznata ''preživjela'' fotografija glumice i predsjednika nakon te večeri, a početna cijena na aukciji iznosi 2500 dolara.

Na fotografiji je slavna glumica s predsjednikom okrenutim leđima prema objektivu. Pored glumice u prvom planu stoji predsjednikov brat Robert F. Kennedy, također lica okrenuta od objektiva. Pojavile su se glasine kako je glumica imala aferu i s drugim Kennedyjem.

Sve ostale fotografije na kojima je glumica s predsjednikom zajedno s negativima uništili su agenti tajne službe. Kako je ova fotografija uspjela opstati na negativu otkrivenom nakon smrti fotografa Stoughtona, nije poznato.

Aukcija traje do 17. kolovoza, a fotografiju možete pogledati ovdje.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene