Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Sigurnosi problemi''

Moskva kaže da će istražitelji OPCW-a u srijedu doći u Dumu

Duma (Foto: AFP)
Duma (Foto: AFP) Foto: Afp
Stručnjaci Međunarodne organizacije za zabranu kemijskog oružja (OPCW) u ponedjeljak još nisu uspjeli ući u sirijski grad Dumu istraživati navodni napad plinom 7. travnja, a Rusija spominje "sigurnosne probleme" i jamči njihov dolazak u srijedu.

Misija OPCW-a još nije raspoređena u Dumi, rekao je u ponedjeljak u Den Haagu direktor organizacije Ahmet Uzumcu tijekom hitnog sastanka država članica izvršnog vijeća, a Sirija i Rusija spominjale su sigurnosne probleme, dodao je.

Pročitajte i ovo Napad u Damasku jedna ozlijeđena U napadu Izraela oštećeno iransko veleposlanstvo, izvori tvrde: "Eliminiran je zapovjednik Iranske revolucionarne garde" Eksplozija na tržnici u Siriji napad u Siriji VIDEO Užas na tržnici! Eksplozija tijekom najveće noćne kupovine, puno je mrtvih i ranjenih

Glasnogovornik Kremlja Dmitri Peskov zanijekao je loše namjere te ocijenio da su informacije o zaprekama za inspektore OPCW-a neutemeljene i naglasio da se Rusija od početka zalaže za nepristranu istragu.

Potvrdivši sigurnosne probleme i činjenicu da ceste do Dume još nisu razminirane, rusko veleposlanstvo pri OPCW-u jamčilo je dolazak stručnjaka u Dumu u srijedu.

Međunarodne napetosti ne slabe nakon odgovora napadima koje su u subotu izvele Sjedinjene Države, Francuska i Velika Britanija na vojne položaje režima Bašara al Asada nakon navodnog kemijskog napada 7. travnja u pobunjeničkom gradu Dumi, blizu Damaska. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene