Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na listi bogatih 230.

Kineski rudarski magnat optužen za zločine u mafijaškom stilu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Liu Han, bivši predsjednik uprave rudarske tvrtle Hanlong, optužen je za umorstvo, posjedovanje oružja i druge zločine.

Državno odvjetništvo u središnjoj Kini u četvrtak je podiglo optužnicu protiv Liu Hana, bivšeg predsjednika uprave rudarske tvrtke Hanlong, za umorstvo, posjedovanje oružja i druge zločine u mafijaškom stilu.

Pročitajte i ovo Vozilo talijanske policije Velika racija Talijanska policija uhitila 55 mafijaša: Pogledajte na što su iskoristili ilegalno zarađen novac Potvrđena optužnica protiv međimurskog župana Matije Posavca Matija Posavec Potvrđena optužnica protiv međimurskog župana: Priznao krivnju i podnio ostavku

Policija je prošle godine objavila da je uhitila Liu Hana i pokrenula istragu protiv njegova mlađeg brata Liu Yonga, poznatog i kao Liu Wei, zbog sumnje u različita kaznena djela.

Liu Han je bio predsjednik uprave Hanlonga, rudarske tvrtke koja je pokušavala preuzeti australski rudarski koncern Sundance Resources.

Istražitelji Kim Jong Unu: Mogli bi vam suditi za masovna ubojstva! Evo što im je odgovorio...

U izvješću što ga u četvrtak prenosi kineska državna novinska agencija Xinhua, državno odvjetništvo pokrajine Hubei u središnjoj Kini objavilo je kako su dvojica braće Liu osumnjičena da su 1993. godine zajedno s još 34 osobe osnovale bandu koja je "izvela brojne zločinačke aktivnosti".

Prema izvješću, skupina je odgovorna za devet ubojstava.

"Optuženi su smislili bezbroj načina kako uključiti korumpirane državne dužnosnike, tražeći njihovu zaštitu i učvršćujući i šireći utjecaj u društvu", piše u izvješću što ga prenosi Xinhua.

Na ljestvici najbogatijih Kineza je na 230. mjestu

"Liu Han, Liu Wei i ostali osmislili su, vodili i sudjelovali u zločinima u mafijaškom stilu, umorstvima, napadima, nezakonitom oduzimanju slobode, uplitanjem u državne nadležnosti, tučnjavama, iznudi, kocki, nezakonitoj trgovini oružjem, nezakonitom posjedovanju oružja... (i) prijevarama", navodi se dalje u izvješću.

Istraga protiv Liu Hana, 230. na ljestvici najbogatijih osoba u Kini prema izvješću kineske agencije Hurun za 2012. godinu, jedan je od najistaknutijih slučajeva istrage protiv privatnih poduzetnika otkad je prošle godine dužnost predsjednika države preuzeo Xi Jinping.

Policijska istraga protiv Liua i njegovih suradnika obuhvatila je više od 10 pokrajina i gradova, uključujući i Beijing, objavila je Xinhua.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene