Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Može li gore?!

Otkriveni detalji: Britanski voditelj radio gnjusne zločine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otkriveno je kako je poznati britanski voditelj, Jimmy Savile općio s mrtvacima u mrtvačnicama te vadio njihove staklene oči i od njih sebi izrađivao nakit.

Otkriveni su izvještaji u kojima stoji da se Jimmy Savile hvalio kako se seksa s mrtvim tijelima i da izrađuje nakit od staklenih očiju koje uzima iz njih, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Roger Vangheluwe - 1 prekasno za optužnicu Zlostavljao nećake: Papa Franjo izbacio je belgijskog biskupa iz svećenstva zbog pedofilije Zatvor Padinska Skela Robijao zbog 250 eura Stravičan zločin u susjedstvu: Završio u zatvoru zbog petarde, cimeri ga silovali drškom metle, tjerali da pije mokraću i na kraju ubili

Bolesni pedofil također se hvalio drugima da uživa pozirati s mrtvacima te da ih vuče naokolo tijekom noći u ambulanti u Leedsu. O njegovim jezivim zločinima napisani su izvještaji i za britansku zdravstvenu službu NHS.

Jeremy Hunt, ministar zdravlja ispričao se u ime Vlade jer su iznevjerili žrtve Jimmyja Savilea, nakon niza istraga koje su otkrile da je voditelj pacijente diljem zemlje podvrgnuo seksualnom zlostavljanju.

Istragom je ustanovljeno da je Jimmy Savile zlostavljao najmanje 103 žrtve u dobi od 2 do 75 godina.

Pedofil zlostavljao 500 žrtava, najmlađa imala samo dvije godine

Njegovo zlostavljanje trajalo je 50 godina u 28 institucija. Kada mu je jedna žena pohvalila prsten, rekao joj je od čega je napravljen. 'On je od staklenih očiju mrtvih tijela iz mrtvačnice u Leedsu gdje radim. Volim raditi tamo i vući mrtva tijela uokolo po noći. Volim to', rekao joj je Savile.

Više je izvora, među kojima je bila i medicinska sestra, koji su potvrdili da im se Savile pohvalio kako spolno opći s mrtvim tijelima.

Službenici su razgovarali sa stotinama svjedoka i došli do tisuća arhiviranih dokumenata. Otkrili su kako je Savile koristio svoj šarm i manipulatorske vještine kako bi si otvorio vrata bolnica i pristup najranjivijim pacijentima. Njegove morbidne aktivnosti uključivale su i žene i muškarce.

Istražitelji su otkrili kako su službenici u bolnici dobili pritužbe, međutim nikada ih nisu proslijedili svojim nadređenima.

Podsjetimo, poznati BBC-jev DJ i voditelj popularne emisije Top of the Pops, Jimmy Savile, preminuo je u listopadu 2011. godine i otada se javilo više stotina osoba koja tvrde da ih je upravo on zlostavljao i to većinu u vrlo ranoj dobi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene