Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vrlo sličan DNK

Policija na mukama: Ne može utvrditi koji je jednojajčani blizanac kriv za stotinu provala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanski suci muku muče kako osuditi serijskog provalnika jer nikako ne uspijevaju ustanoviti tko je počinio krađe za koje ga se tereti, on ili njegov jednojajčani blizanac.

Sud u Veroni prije nekoliko je dana oslobodio Eduarda Trushija (34) optužbe za tešku krađu jer se niti DNK analizom nije moglo dokazati je li na mjestu zločina bio on ili njegov jednojajčani blizanac Edmond.

Pročitajte i ovo Ilustracija Istraga u tijeku Pucnjava kod Omiša: Policija privela pet osoba Policija pola sata iza ponoći U prometnoj nesreći ozlijeđeno petero tinejdžera: 18-godišnjak ušao u suprotan smjer i naletio na drugi auto

Njegov odvjetnik Fabio Porta kaže da to nije prvi put. Sud je njegova klijenta oslobodio i 2016. i 2017., "zato što ga nije bilo moguće sa sigurnošću identificirati niti DNK metodom", rekao je.

Braća Trushi, etnički Albanci, jednojačani blizanci koji se jednako odijevaju i imaju iste tetovaže, nose toliko sličan genetski profil da ih je moguće razlikovati jedino otiscima prstiju. A momci, naravno, na ''poslu'' nose rukavice.

Obojica imaju podeblji policijski dosje i povezuje ih se s više od stotinu provala u kuće diljem sjeverne Italije, ali dokazati im zasad ne uspijevaju ništa. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene