Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Boluje od Parkinsonove bolesti

Telefonski poziv promijenio mu život: Umirovljenik saznao da je otac 11 djece

Tata u igri s djetetom (Foto: Getty Images)
Tata u igri s djetetom (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images
Jedan telefonski poziv zauvijek je promijenio život Kena Allena. U jednoj je sekundi otkrio je da ima još 11 djece, a sada ih na sve moguće načine pokušava pronaći kako bi ih zagrlio i kazao da im je upravo on - tata.

Umirovljeni australski ravnatelj oduvijek je bio pravi obiteljski čovjek, a za svoju bi obitelj dao sve na svijetu. Upravo iz te njegove ljubavi prema najmilijima potekla je želja da pomogne onim parovima koji se, nažalost, nisu dotad uspijevali realizirati u ulozi roditelja, piše news.com.au.

Pročitajte i ovo Dylan Stone-Miller - 3 Studentski posao Zbog nedostatka novca donirao je spermu i postao otac 96-ero djece, sada je dao otkaz kako bi ih upoznao Ilustracija Gnjusan zločin Bivši odgajatelj silovao i zlostavljao djecu, sve je snimao i objavljivao: "Ovo je nešto najužasnije što smo ikad vidjeli"

Ken je suprugu Sue oženio davne 1982. godine, a s vremenom su postali ponosni roditelji troje djece, sinova Marcusa i Jasona te kćeri Leah. U njihov je topli dom uskoro ušetala i djevojčica iz Kine, koju su posvojili i pružili joj ljubav, baš kao da je njihovo vlastito dijete.

Nedugo prije rođenja njihovog sina Jasona, Ken je suprugu pitao što misli o tome da postane donor sperme, ne bi li tako pomogao onim parovima kojima je životna želja postati roditelj. Gledajući koliko ljudi na svijetu to pokušava, srce mu se paralo i obuzimala bi ga golema tuga.

Supruga ga ni u jednom trenutku nije sputavala podržavajući njegovu odluku. Štoviše, kao zdravstvena djelatnica, bila je upoznata s mnogim slučajevima u kojima roditelji pokušavaju dobiti dijete.

Ken je u iduća dva mjeseca anonimno donirao spermu u jednoj klinici u Melbourneu. Sve to u nadi da će barem jednom mladom paru pomoći da uspiju u svojoj misiji.

Čovjek ne može otkriti nove oceane ako neprestano plovi uz obalu

Znao je da nikad neće moći stupiti u kontakt s djecom koja su začeta njegovom spermom, pa je došao na ideju da ostavi tajnu poruku na obrascu za donora gdje su, među ostalim, bili podaci o njegovoj visini, boji kose i očiju.

"Čovjek ne može otkriti nove oceane ako neprestano plovi uz obalu. Znam da postoji mogućnost da jednog dana netko od mojih potomaka ovaj papir bude držao u rukama. Ovime vas želim potaknuti da slijedite svoje snove. Ako možete, pronađite me", napisao je Ken.

Prije četiri godine, dok je doručkovao, dobio je poziv iz klinike u kojoj je donirao spermu godinama prije. Poziv koji mu je doslovce preko noći promijenio život! Jer saznati kako je otac jedanaestero djece diljem Australije, devet dječaka i dvije djevojčice - nije mala stvar. Kazala mu je to djelatnica iz klinike.

Prvo dijete koju je upoznao bila je 25-godišnja Chloe Allworthy koja je sedam godina posvetila traženju biološkog tate. Na Youtubeu je ispričala svoju priču, a nakon što su joj iz klinike u kojoj je Ken davao spermu javili ime oca, odmah je odlučila otputovati u Adelaide. Za oboje bio je to susret prepun emocija koji se ne zaboravlja tako lako.

Cloe je nastavila tražiti svoju polubraću i polusestre kako bi ih upoznala s ocem. Uspjela je doći do Roberta Gyamathyja, Nathana Coffa i Melisse Millar. Ipak, još je sedmero sinova koje Ken tek treba upoznati.

Sada mu je 59 godina, a posljednje četiri godine boluje od Parkinsonove bolesti. Velika mu je želja pronaći preostalu djecu, zagrliti ih i upoznati. Dok se to ne dogodi Ken uživa u obiteljskom druženju sa svojom velikom obitelji, sretan i ponosan na svoje potomke. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene