Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najteže vrijeme života

Izazvala prijevremeni porod kako bi njena umiruća kćer upoznala bebu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Paula Holmes iz Lancashirea, zamolila je svoje liječnike da joj potaknu prijevremeni porod (3 tjedna ranije) kako bi je upoznala njena desetogodišnja sestra Katy koja umire od raka, prenosi Daily Mail.

'Spoznaja da sam trudna, a da Katy ne bi mogla upoznati to dijete, bila je zastrašujuća. Odlučila sam to napraviti bez oklijevanja, a liječnici su se složili', rekla je Paula.

Pročitajte i ovo Lana i Zayn poginuli su, majka i stariji brat bore se za život tragedija u Americi VIDEO Pijana vozačica zabila se u ljude koji su slavili dječji rođendan: Poginuli su Lana (8) i njezin brat, puno je ozlijeđenih U bolnici s djecom Imaš pravo, ostvari ga Tko sve ima pravo na besplatni smještaj uz bolesno dijete i kako se ono ostvaruje

Nekoliko mjeseci prije dijagnoze, Katy je bila sretno i zdravo dijete, no majčin instinkt je bio zaslužan za Katyin odlazak obiteljskom liječniku. Naime majka je zamijetila da se djevojčice više ne smije kao što se nekad smijala, štoviše da je često tužna. 'Roditeljski instinkt mi je proradio i znala sam da nešto nije u redu. Odvela sam ju liječniku i rekla mu da znam kako će pomisliti da sam luda, ali zabrinuta sam što se Katy više ne smije', rekla je Paula za Daily Mail.

Katy je patila od povremenih glavobolja, ali roditelji nisu bili zabrinuti budući da u obitelji imaju članove koji također pate od glavobolja. No svejedno su odveli Katy liječniku. Prvi nalazi nisu pokazivali nikakve probleme, no Katyino se zdravstveno stanje pogoršalo, te je hitno podvrgnuta magnetnoj rezonanci koja je pokazala tumor na mozgu, koji na žalost nije bio operabilan, a jedini način liječenja je radioterapija.

Liječnici su desetogodišnjoj Katy predvidjeli još 6-9 mjeseci života. 'Kada su nam rekli da ima tumor i da ga ne mogu operirati bila je to najgora vijest koju smo mogli čuti', rekao je njen otac David.

Obitelj nije rekla Katy da njena bolest nije izlječiva. Liječnici su im već tri puta rekli da se oproste od svoje kćeri zbog teškoće njenog zdravstvenog stanja, no ona se svaki put uspjela othrvati crnim prognozama.

Djevojčica se trenutno nalazi u dječjoj bolnici u Lancashireu, a njena obitelj pokušava doći u kontakt sa jednim australskim stručnjakom. 'Očajni smo i trebamo bilo što što možemo dobiti. Osjećamo se potpuno bespomoćnima dok naša Katy umire,' rekla je neutješna majka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene