Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otvoreno priznali

Maloljetnici ubili igrača bejzbola jer im je bilo dosadno!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grupa tinejdžera iz Oklahome upucala je i smrtno ranila 22-godišnjeg igrača bejzbola jer, kako kažu, nisu imali ništa drugo za raditi.

Christopher Lane, 22-godišnji australski igrač bejzbola i student bio je u posjetu svojoj djevojci u gradu Duncanu gdje je i ubijen. Ubijen je sasvim nasumično od strane lokalnih tinejđera. 17-godišnjak iz grupe koja je ubila igrača rekao je policiji sve što se dogodilo, ali policija nije pronašala oružje kojim je Lane ubijen.

Pročitajte i ovo Privođenje: Ivica Pavlačić - Para Nepravomoćna presuda Dobio 19 godina zbog ubojstva na Lemić Brdu: "Bili ste ljuti na njihove braniteljske mirovine? Možda vam se i od alkohola o pomutio um" Bruna Papić u Sinju - 4 Sinjani nezadovoljni Ivan Bulj vraća se u Sinj? Građani ogorčeni: "To ne bi bilo pametno"

On i još dvojica tinejdžera u starosti od 15 i 16 godina nalaze se u pritvoru te ih se tereti za ubojstvo prvog stupnja. Za sada je nepoznato hoće li im se suditi kao odraslima.

>>Ubila dijete, osumnjičena za ubojstvo njih još 46

'Vidjeli su Christophera kako prolazi, a jedan od njih je rekao kako će on biti njihova meta', kaže Danny Ford, šef policije. 'Bilo nam je dosadno i nismo imali što za raditi pa smo odlučili ubiti nekoga', rekao je jedan od dječaka.

Kaže kako su slijedili 22-godišnjeg Lanea do njegovog automobila i upucali ga kada je pokrenuo automobil. 'Nije zaslužio ništa od ovoga. Srceparajuće je da je takav nasumičan izbor dječaka promijenio živote tolikim ljudima', kaže Sarah Haper, Laneova djevojka.

Ljudi koji su se našli u blizni potrčali su u pomoć unesrećenom Laneu nakon što su čuli pucanj. 'Bio je okrenut licem prema tlu i bio je upucan u leđa sa revolverom. Zaustavio sam neku ženu i zajedno smo ga pokušali reanimirati, ali nije preživio', kaže Richard Rhodes.

>>VIDEO Policija traži muškarca koji je ubio ženu i oteo njenu djecu

Lane je išao na sveučilište u Adi koje se nalazi u blizini grada Duncana gdje je i igrao bejzbol. 'Bio je apsolutni užitak za trenirati. Bio je izuzetno respektiran među igračima... Predstavljao je odličan uzor za sve svoje kolege u klubu, ali još važnije za mlađe igrače. Bio je student i sportaš kojeg su njegovi suigrači uvijek mogli pitati za savjet i pomoć' , kaže njegov trener Dino Rosato.

'Ovo je učinjeno bez srca i pokušati razumjeti taj čin je ravno ludilu', kaže Peter Lane, Christopherov otac.

Majka jednog od tinejđera je rekla kako su njen sin i njegovi prijatelji bili u 'kvazi-bandi'. Policija kaže kako su osumnjičeni vjerojatno ubili i neku životinju prije Lanea, a kasnije su planirali i ubiti i još više ljudi, prenosi CBS News.

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene