Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dvojica Bošnjaka optužena za zločin nad Hrvatima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sud BiH potvrdio je optužnicu protiv ratnog upravitelja i zapovjednika osiguranja logora u Bugojnu Nisveta Gasala i Musajba Kukavice, koja ih tereti da su počinili ratne zločine nad Hrvatima, priopćio je Ured za informiranje Suda BiH.

U optužnici se navodi da su 1993. optuženici Gasal i Kukavica te stražari bugojanskog logora, u kojem su bili zatočeni Hrvati, odvodili zatočenike u prostore bugojanske banke i ondje ih mučili. 

Pročitajte i ovo Gong upozorio na eventualne izborne nepravilnosti Zabilježili nepravilnost Mostarski HDZ pozivao građane da se registriraju u njihovim prostorijama, Gong upozorio: "Obavijestili smo Povjerenstvo" Policija u BiH, ilustracija Incident kod Mostara Navijače Zrinjskog optužili da su pretukli četvoricu bošnjačkih mladića: Udarili im u auto i izgurali ih s ceste

Mnogi od njih nikad se nisu vratili i od tada im se gubi svaki trag.

Također se navodi da su optuženici odgovorni za funkcioniranje zatvora u kojem je u neljudskim uvjetima bilo smješteno više od 300 muškaraca hrvatske nacionalnosti.

U optužnici se dodaje kako su zatočeni Hrvati odvođeni na prve crte bojišnice Armije BiH protiv Vojske Republike Srpske i Hrvatskog vijeća obrane gdje su služili kao živi štit.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene