Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Doživotni zatvor bolničaru zbog usmrćivanja 28 pacijenata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sud u južnonjemačkom Kemptenu osudio je na doživotni zatvor bivšeg bolničara u jednoj bolnici zbog toga što je otrovnim injekcijama usmrtio 28 pacijenata.

"Osuđeni nije djelovao iz samilosti nego je po vlastitom narcisoidnom nahođenju sebe pretvorio u vladara nad životom i smrću", izjavio je sudac Harry Rechner obrazlažući presudu u najvećem poslijeratnom procesu zbog serijskih ubojstava u Njemačkoj. 

Pročitajte i ovo Ilustracija sretna nova godina! Nova godina donijela je nove promjene za pacijente: Neki će morati dublje posegnuti u džep za mnoge usluge Slika nije dostupna Bolničar pacijente ubijao inzulinom

Sud nije uvažio tvrdnju obrane po kojemu je osuđeni bolničar djelovao iz samilosti, jer da "nije mogao gledati pacijente kako pate".

"Mi nismo mogli prepoznati motiv sažaljenja u ovom slučaju. Osuđeni je jednostavno bio opterećen mukama pacijenata pa je stoga ustvrdio da je ubojstvo za njega najlagodnije rješenje", ustvrdio je sudac Rechner.

Stephan L. je teško bolesne i mahom postarije pacijente usmrćivao predoziranim injekcijama za smirenje.

Taj 28-ogodišnji bolničar, koji je izricanje osude primio bez
vidljivog uzbuđenja, osuđen je na doživotni zatvor te je utvrđena izuzetna težina djela tako da je isključena mogućnost da osuđeni nakon 15 godina bude pušten na slobodu zbog dobrog vladanja.

Obrana, koja je tražila oslobađajuću presudu u svih 28 slučajeva, najavila je žalbu na današnju presudu.

Udruga za pružanje pomoći i emotivne podrške osobama koje se nalaze na samrti zatražila je bolju provjeru bolničkog osoblja koje radi s teškim pacijentima te obveznu obdukciju u bolnicama. 

Ta udruga je izrazila bojazan da je broj teških pacijenata umrlih neprirodnom smrću u bolnicama mnogo viši.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene