Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pelenaš s pristupom Twitteru

Ovakvom trolanju još nitko nije svjedočio: Britanci će Trumpu sasvim otvoreno poručiti da se ponaša kao infantilni idiot

Balon koji karikira Donalda Trumpa (Foto: AFP)
Balon koji karikira Donalda Trumpa (Foto: AFP) Foto: Afp
U tijeku je trolanje na potpuno novoj razini – Britanaci se trude da očitim simbolima američkom predsjedniku Donaldu Trumpu daju do znanja što o njemu misle. Spremaju veliki balon kojim će ga ismijati i pjesmu kojom će mu poručiti da je ''idiot''.

Britanci žele pokazati koliko je američki predsjednik Donald Trump nepoželjan gost u Londonu u koji stiže u četvrtak. Stoga organiziraju veliki prosvjed i žustro se trude da pjesma Green Dayja ''American Idiot'' (iz 2004.) bude na vrhu top ljestvica.

Pročitajte i ovo Sukoba propalestinskih prosvjednika i protuprosvjednika na UCLA-u Neredi zbog Gaze VIDEO/FOTO Kaos na sveučilištu: Sukobili se prosvjednici, u sve se umiješala i policija Njemačka policija Ususred prosvjeda Policija upozorava na moguće nerede ljevičarskih skupina: "Energično ćemo reagirati na antisemitizam"

Organizatori kampanje protiv Trumpa zatražili su od prosvjednika da ''downloadaju'' pjesmu ''American Idiot'' između 6. i 13 srpnja kako bi pjesma bila na vrhu ljestvice najslušanijih pjesama u Velikoj Britaniji. Ta je pjesma objavljena i bila veliki hit 2004. godine kada je na čelu SAD-a bio George W. Bush, gotovo jednako omražen američki predsjednik.

Divovska beba Trump

Ovo će Donaldu Trumpu biti prvi službeni posjet Velikoj Britaniji. Prema predviđenom protokolu, sastat će se s kraljicom Elizabetom II i premijerkom Theresom May. Službeni posjet trebao bi trajati tri dana, a očekuje se da će u petak prosvjednici u blizini parlamenta u kojem bi se trebao nalaziti Trump, u zrak pustiti šest metara veliki balon koji bi trebao prikazivati Trumpa u pelenama s mobitelom u ruci na kojem objavljuje tvitove.

Londonski gradonačelnik Sadiq Khan isprva se nije slagao s puštanjem golemog balona kojim se ismijava državni gost, ali zbog peticije koju su potpisale tisuće građana, odobrio je ovu prosvjedničku aktivnost.

Twitter će nam otkriti što Trump misli

''Američki predsjednik ponaša se kao beba. Kad se dogodi nešto što mu se ne svidi njegova je reakcija da baca svoje igračke. I našoj vladi ovime želimo poručiti da ne odobravamo ni njihov trumpizam. Na Trumpa ništa ne utječe. Neće reagirati kada ga pokušate urazumiti. Jedino na što reagira je i što mrzi je da ga se ismijava, a to pokušavamo učiniti'', rekla je aktivistica Nona Hurkmans.

Trumpova svita cijelo će vrijeme pokušavati izbjeći prosvjednike i balon, ali tek ćemo vidjeti hoće li im to i uspjeti. Ako Trumpove osjećaje pogode ovi prosvjedi to ćemo sigurno saznati – na Twitteru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene