Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Putnici pješačili do stanice

Blokirali prugu kolicima za kupovinu i opljačkali vlak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grupa maskiranih razbojnika opljačkala je vlak na jugu Francuske i to u stilu holivudskih filmova o Divljem Zapadu, izvijestila je francuska policija.

Grupa od 20-ak maskiranih pljačkaša zaustavila je putnički vlak u predgrađu Marseillea i potom opljačkala teretni vlak koji je vozio iza njega, izvijestila je francuska policija.

Pročitajte i ovo Francuska nacionalna knjižnica Poison Book Project Završile u karanteni: Nacionalna knjižnica uklonila knjige obložene arsenom Pljačka zlatarnice u Grčkoj Ukrali robu od 315.000 eura VIDEO Kamera snimila krađu koju su izveli srpski Pink Panteri: Lopov puzao po podu da ne bi aktivirao alarm

Pljačkaši su u četvrtak oko 21 sat prugu blokirali gredama i kolicima za kupovinu kakva se obično upotrebljavaju u samoposlugama i potom čekali u zasjedi.

Prvo je naišao regionalni vlak u kojem je bilo 26 putnika. Strojovođa je ugledao barikadu i pokušao se zaustaviti, no nije uspio i vlak je uz veliku škripu kočnica udario u barikadu. Pritom nitko nije ozlijeđen, ali vlak je oštećen.

No razbojnicima, od kojih su neki prema izjavama svjedoka bili naoružani metalnim palicama, meta nije bio putnički vlak, već teretni vlak u vlasništvu Euro Cargo Raila koji je naišao iza njega. Opljačkali su vagone i potom nestali. ERC je izvijestio kako je vlak prevozio 'potrošačka dobra', no još nije poznato što su lopovi točno odnijeli.

Zbog oštećenja na putničkom vlaku 26 putnika je moralo pješačiti uz prugu do iduće željezničke stanice.

Inače, pljačke teretnih vlakova na području Marseillea nisu ništa novo. gotovo na istom mjestu 2008. godine opljačkan je teretni vlak koji je prevozio informatičku opremu. Lopovi su prugu blokirali kontejnerom punim šljunka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene