Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovorni za 60 posto emisija

Čelnici APEC-a odustaju od radikalnog smanjenja stakleničkih plinova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnici azijsko-pacifičkih zemalja odustaju od planova za smanjenjem ispuštanja stakleničkih plinova za polovicu do 2050. i umjesto toga pozivaju na 'značajno' smanjenje emisije do toga datuma, stoji u posljednjem nacrtu završne izjave summita u Singapuru.

Summit Azijsko-pacifičkog foruma za gospodarsku suradnju posljednji je veliki skup o klimatskim promjenama uoči UN-ova summita o klimi u Kopenhagenu za tri tjedna. No, male su šanse da će sastanak u Kopenhagenu iznjedriti neki novi obvezujući sporazum. Svađe oko ciljeva bile su glavni kamen spoticanja u pregovorima u okviru UN-a i drugih foruma, kao što je G8.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Summit o klimatskim promjenama U Cancunu bez dogovora o emisiji stakleničkih plinova Slika nije dostupna G8 želi do 2050. prepoloviti ispuštanje stakleničkih plinova

>> Povijesno obećanje Kine, SAD bez novih prijedloga

Iako skup APEC-a nije dio UN-ovih pregovora o klimi, bilo kakav dogovor 21 članice te organizacije, među kojima su i SAD, Kina, Rusija, Kanada, Australija i Meksiko, ključan je za globalni uspjeh budući da su one odgovorne za 60 posto ukupnog ispuštanja stakleničkih plinova. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene