Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IZVJESNO DA SU POGINULA OBA PILOTA

Očevici pada srpskog MiG-a: "Kad sam stigao, sve je gorjelo...", "Pilot se borio da ne udari u kuće, eksplozija je bila strašna"

Blizu granice s BiH jutros se srušio vojni avion Republike Srbije. Ministarstvo obrane potvrdilo je da se radi o MiG-u 21.

Vojni avion Republike Srbije srušio se jutros oko 9 sati kod mjesta Brasina, blizu Loznice, u neposrednoj blizini granice s Bosnom i Hercegovinom.

Pročitajte i ovo Screenshot Velika greška Hoće li se Dankin ubojica izvući? "Bojim se da je ovime slučaj doveden u slijepu ulicu" Aleksandar Vučić Napetost zbog rezolucije Genocid u Srebrenici ponovno izaziva tenzije, Vučić poručio: "Suprotstavit ćemo se koliko možemo"

Mještani Brasine šokirani su i kažu da se čula strašna buka. Avion je pao u dvorište jednog mještanina te je on ozlijeđen, javlja RTS. Riječ je o MiG-u 21, a uzroci pada još nisu poznati.

Zoran Obradović, okružni tužitelj u Šapcu, kazao je za Novosti kako je bilo riječi da se jedan pilot katapultirao, "ali je sasvim izvjesno da su poginula oba pilota".

Fotografije s mjesta nesreće prvi je objavio lokalni portal Infolo.rs.

Pad aviona potvrdilo je tamošnje Ministarstvo obrane: "Tijekom obavljanja redovnog letačkog zadatka jutros oko 9 sati srušio se avion MiG-21 Vojske Srbije u području sela Brasina kod Malog Zvornika. Na lice mjesta upućena je ekipa Službe traganja i spašavanja Ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane te nadležne službe", objavili su u priopćenju.

Istaknuli su da je avion pregledan jutros, u skladu sa svim procedurama, te da je zaključeno kako je ispravan i spreman za let.

Očevidac je za državnu televiziju ispričao što se dogodilo: "Prvo je bio jak zvuk aviona i nisko je letio. Supruga i ja izletjeli smo iz kuće, borio se, okretao. Onda je bio pad, poslije se dignuo gusti dim. Odmah sam otišao autom, sve se odigralo vrlo brzo."

Potresna svjedočanstva

"Jedan je susjed zadobio opekline i odvezen je u Loznicu, manje su tjelesne ozljede", ispričao je Stanoje Grujić za RTS.

"Muškarac je primljen u jedinicu intenzivne njege, pri svijesti je. Ima opekline prsnog koša, glave i ruku. Druge ozljede zasad nisu utvrđene", kazali su iz bolnice za Blic.

Prije samog pada čula se zaglušujuća buka, a od aviona su ostali samo raspadnuti dijelovi. "Kad sam stigao na lice mjesta, sve je gorjelo, ali vatrogasci su odmah stigli i ugasili vatru", rekao je Grujić.

"Letio je i okrenuo se između Ristića i Tanaskovića pa potom pao u potok. Nas troje smo to gledali! Izbjegao je kuće, ja sam jaukala, cijelo selo dozvala, da pomognemo, djecu da spasimo. Eksplozija je bila strašna, udario je u malinjak. Borio se da ne udari u kuće, meni je malo krov okrznuo", rekla je jedna mještanka, piše Blic.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene