Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Može li bizarnije?

23-godišnjak bez ruku stopalom zavitlao bodež prema ocu i teško ga ranio, a sve jer ga je gurnuo usisavačem

Ilustracija (Foto: Gettyimages)
Ilustracija (Foto: Gettyimages) Foto: Gettyimages
Rory O'Connor , muškarac koji je rođen bez ruku, izbo je, oštricom u obliku škara, vlastitog oca u njihovom obiteljskom domu u Cardiffu u Walesu. Do incidenta je došlo u studenom 2018. godine, a upravo je izrečena i presuda - godina dana rada za opće dobro.

Zbog teških, po život opasnih ozljeda, Roryijev otac Kevin je mogao proći kroz veliku operaciju kojom mu je uspješno spašen život. Kraljevski sud u Cardiffu ustvrdio je kako je netom prije napada došlo do verbalne svađe između oca i sina, upravo oko oružja koje je Rory neprestano nosio sa sobom.

Pročitajte i ovo Ilustracija u pritvoru je Mladić (24) nožem napao 27-godišnjaka u Varaždinu i teško ga ozlijedio Ilustracija svađa nakon ručka Ocu stolcem slomio rebra jer mu nije dao novac za cigarete: "Nakon toga promijenio sam brave na stanu"

Tužitelj Matthew Roberts rekao je kako je Rory često nosio sa sobom bodež u obliku škara zbog straha od ostvarenja prijetnji koje je dobio dok se šetao u obližnjoj šumi. Njegovi roditelji nisu bili sretni što im sin neprestano hoda okolo naoružan, piše news.com.au.

Tužitelj Roberts objasnio je i kako je došlo do napada. Navodno je otac Kevin usisavao te je u jednom trenutku podigao cijev usisavača i njome gurnuo sina u prsa. To je mladog Roryija razbjesnilo te je brzim zamahom noge oca ubo u trbuh, teško ga ozlijedivši.

Unatoč svemu, požrtvovni otac Kevin rekao je na sudu kako ga ovaj incident neće spriječiti u tome da i dalje podržava svog sina te da će i dalje njegova najveća životna briga biti dobrobit i sigurnost Roryija. Opisao je cijelu situaciju kao „vrlo žalosnu“, ali je i naglasio kako sada još bolje razumije teškoće s kojima se njegov sin susreće. „Rory ima još toliko mnogo za ponuditi“, dodao je.

Branitelj Andrew Davies izjavio je kako Rory boluje od depresije duži niz godina te mu se ne može suditi prema uobičajenim standardima.

Rory je osuđen na godinu dana rada za opće dobro sa 100 sati neplaćenog rada i mora proći rehabilitacijski postupak.

Sudac Phillip Harris-Jenkins opisao ga je kao „nevjerojatnog mladića“ koji se uspio „izdići“ iznad svojeg invaliditeta. Naglasio je kako je Rory postao osjetljiviji nakon incidenta u šumi.

Mladić se navodno veseli volontiranju kao dijelu svoje kazne, jer će mu omogućiti da upozna nove ljude i stekne veću neovisnost. Iako je rođen bez ruku, Rory može obavljati niz drugih aktivnosti samo uz pomoć nogu. Tako se sam može oprati, ali i izbosti oca.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene