Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Maxi Rodriguez teško ozlijeđen, Atletico traži odštetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Napadač argentinske reprezentacije i španjolskog prvoligaša Atletico Madrida, Maxi Rodriguez po svemu sudeći pauzirat će do konca sezone zbog teške ozljede koljena.

25-godišnji Rodriguez se ozlijedio u prijateljskom susretu reprezentacija Argentine i Španjolske (1:2) koja je u srijedu odigrana u Murciji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ususret Sundanceu: Povijest najstarijeg nezavisnog filmskog festivala Slika nije dostupna Nije važna samo akcija Erotska strana 'Machete' - Gole Alba, Lohan, Rodriguez...

"Stradali su ligamenti koljena i pitanje je hoće li se Maxi oporaviti do konca sezone," poručili su iz tabora bivših svjetskih prvaka.

Maxi je na posljednjem svjetskom prvenstvu u Njemačkoj u osmini finala protiv Meksika postigao jedan od najljepših pogodaka na prvenstvu, a ove sezone je bio najbolji igrač madridskog Atletica.

Nakon pet kola Atletico se nalazi na petom mjestu Primere sa 10 bodova, tri manje od lidera Barcelone. 

Kako će Rodriguez zbog ozlijede s terena izbivati 6 mjeseci,  Atletico iz Madrida zahtjeva da mu se plati odšteta.  

"Nema smisla da klubovi kupuju igrači i plaćaju ih, a da ih zatim FIFA i nacionalne reprezentacije mogu koristiti. Ne samo da ih ne žele plaćati, već ne žele imati ništa niti sa slučajevima poput ovog", rekao je većinski vlasnik Atletica Miguel Angel Gil.

Utakmica je igrana u Murciji na terenu na kojemu su se na više mjesta pojavile pješčane grbe, a Rodriguez se ozlijedio upravo kada se spotaknuo preko jedne. Zbog lošeg stanja terena čak su i izbornici bili protiv odigravanja utakmice, a domaći klub Real Murcia neće igrati na njemu do sredine studenoga.

"Tražimo sastanak s vodstvom lige jer nam se igrač ozlijedio na igralištu koje ne uispuunjava uvjete za igranje na njemu, te ćemo mi izgubiti oko šest milijuna eura. Učinit ćemo sve što možemo kako bismo dobili odštetu i od Argentinskog i od Španjolskog saveza, a i od FIFA-e", dodao je Gil.

Belgijski prvoligaš Charleroi već je u sličnom slučaju tužio FIFA-u Europskom sudu pravde, te će taj slučaj biti na sudu u svibnju sljedeće godine. Charleroi podržava i skupina G14 najbogatijih europskih klubova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene