Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Grčki dizači utega pozitivni zbog kineskih vitamina?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grčki savez dizača utega objavio je danas da je 11 reprezentativaca palo na dopinškoj kontroli zbog greške koju je učinila kineska tvornica za proizvodnju vitaminskih pripravaka.

"Iz kineske tvornice smo dobili pismo u kojem se navodi da je došlo do greške u sastojcima koji su stavljeni u vitaminske pripravke koje smo dobili u posljednjoj pošiljci. Radi se o sastojcima koji su na popisu zabranjenih sredstava, a od kojih su neki toksični i mogu uzrokovati rak. U osnovi radi se o pogrešci koju je napravila kineska tvornica i oni nam se zbog toga ispričavaju", izjavio je neimenovani dužnosnik Grčkog saveza dizača utega, napomenuvši da spomenuta kineska tvornica već mjesecim opskrbljuje grčke sportaše sa vitaminskim pripravcima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dizanje utega: Zlato za Aramnaua Slika nije dostupna Dizanje utega: Kineskinja Liu do zlata sa 3 svjetska rekorda

Prošlog tjedna objavljeno je da je 11 grčkih reprezentativaca bilo pozitivno na doping kontroli, te da neće moći sudjelovati na OI u Pekingu ukoliko i na tzv. B-testiranju budu pozitivni. Odmah nakon te objave suspendiran je izbornik Christos Iacovou, koji je najzaslužniji što je Grčka od OI 1992. osvojila 12 olimpijskih medalja u dizanju utega.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene