Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Domišljati krijumčari

Pogledajte što se sve i kako krijumčari

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Starije generacije bile su svjedoci šverca primjerice traperica iz Trsta, a mlađi samo to znaju iz priča. No vremena se mijenjaju pa i navike.

Ono što je do jučer bilo nedostupno, sada možete nabaviti u svakoj trgovini. Tragom pokušaja krijumčarenja 17 afričkih papiga istražili smo što sve Hrvati švercaju. I vjerujte, ima tu svega i svačega. Primjerice, papige u čarapama. Gospođa srednjih godina koja im je ovo učinila nije ih htjela odjenuti nego ušutkati. No jedna se ispod suvozačkog sjedala ipak oslobodila i javila slavonskobrodskom cariniku. 'Papige su bile zapakirane u pamučne čarape, bile su svezane i nisu se glasale. Kad su svezane, takva vrsta životinja se ne glasa', rekla je Verica Babić, pročelnica Carinarnice Slavonski Brod.

Pročitajte i ovo Lov na krivotvorine - 3 Domišljati lopovi Žestoka borba protiv krijumčara novca! Carinici u pošiljci otkrili posebni papir: "U prošloj godini zaplijenjeno 340 tisuća eura krivotvorenih novčanica" Slika nije dostupna 18 migranata iz Afganistana i Pakistana Mađarska podigla optužnice protiv krijumčara migranata iz Srbije

>> Uhvaćen krijumčar afričkih papiga

Danas su u azilu itekako pustile glas. Tko bi za jedan takav uopće dao 800 eura? 'One znaju jako dobro naučiti i pričati i fićukati i pjevati. Izgledaju dosta lijepo, egzotično', rekao je Željko Vuković, načelnik Inspekcije za zaštitu prirode RH. Egzotičnih zapljena puno je skladište i zagrebačke carinarnice. Jedan od oblika bizarnog krijumčarenja su lutke na napuhavanje, švercaju se i leptiri, barbike, šljivovica. Jedan je krijumčar stavio alkohol u traktorske gume, izlio ga u gume i na takav način došao na granični prijelaz. U gume su trpali i cigarete, a u cigarete viagru. Jedna je gospođa krijumčarila cigarete na način da je stavila oko sebe najlonske čarape. Edukacija carinskih službenika nikad ne prestaje, kako zbog krijumčara tako i sve opasnijeg krijumčarenog. Naime, papige s početka priče imaju jako opasan kljun i u slučaju ugriza u stanju su odgristi prst.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene